Γιαννακοπούλου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ: Δίνω τη μάχη για το δεύτερο γύρο και θα είμαι παρούσα την επόμενη μέρα

Στη Θεσσαλία βρέθηκε η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα. Η κυρία Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε την Καρδίτσα και είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Τέλιο Κωνσταντίνο και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και την ενημέρωσαν για ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα της Καρδίτσας.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και συνομίλησε με τα μέλη του για τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, για την κυβερνητική πολιτική που αφορά τη διαμόρφωση των μισθών και των συντάξεων, για θέματα ενέργειας και τη λειτουργία των εποπτικών φορέων. Στη συνέχεια συναντήθηκε με φίλους και μέλη του κόμματος και τους ανέλυσε τις θέσεις της για το μέλλον του κόμματος.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας της Νάντιας Γιαννακοπούλου ήταν τα Τρίκαλα, όπου περπάτησε στην κεντρική πλατεία της πόλης και συνομίλησε με πολίτες και τοπικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι της εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Αργότερα, συναντήθηκε με φίλους και μέλη του κόμματος, σε τοπικό ξενοδοχείο, συνομίλησε μαζί τους και ανέλυσε τις θέσεις που αντιπροσωπεύει η υποψηφιότητά της στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.

Τι δήλωσε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές είναι μία μοναδική ευκαιρία και δε μπορεί να τη χάσει το ΠΑΣΟΚ. Οι δύο προηγούμενες ευκαιρίες, ήταν η πρώτη με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος όταν οι δημοσκοπήσεις ανέβαζαν το κόμμα στο 18% για να ξεφουσκώσουν πολύ γρήγορα αυτές οι δημοσκοπικές επιδόσεις και τελευταία με τις ευρωεκλογές, όταν το ΠΑΣΟΚ έθεσε το στόχο να είναι δεύτερο κόμμα και πάλι δεν τα κατάφερε. Αυτή τη στιγμή, η πολιτική συγκυρία έχει από τη μια τη ΝΔ να καταγράφει μια καθοδική πορεία με τον κ. Μητσοτάκη και τη διακυβέρνησή του να μην έχουν να δώσουν τίποτε άλλο στο λαό. Όπου κι αν πηγαίνω στην Ελλάδα, ακούω παντού ένα ”δεν πάει άλλο”, με την ακρίβεια, με τη δυσκολία της καθημερινότητας, με την ερήμωση της υπαίθρου και με τις χαμηλές προσδοκίες που δημιουργούμε στους νέους ανθρώπους, ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Κάτι που δικαιολογεί την πτώση της ΝΔ και την απώλεια στις ευρωεκλογές 1 εκατ. ψηφοφόρων. Αντίστοιχα και ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, στις ευρωεκλογές έχασε 350.000 ψηφοφόρους. Χρειάζεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ να μη βολευτεί και να μην ωραιοποιήσει τις καταστάσεις, όπως έγινε με την άνοδο κατά 0,94% των εκλογικών ποσοστών της τελευταίας κάλπης. Πρέπει να ανασυνταχθεί, να ξαναβρεί τη φυσιογνωμία του ως σύγχρονο, πατριωτικό, σοσιαλδημοκρατικό και αντιλαϊκιστικό κόμμα που θα απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης στον κόσμο από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις παρυφές της ΝΔ. Καλώ τον κόσμο να συμμετέχουν στη διαδικασία και να μην αφήσουν να γίνει μάχη μηχανισμών για να γίνει ΠΑΣΟΚ ξανά η φωνή του λαού», πρόσθεσε.

«Εγώ δεν σώπασα, όταν το κόμμα αλλοίωσε τις θέσεις του για την επιστολική ψήφο και για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ενώ από τη βραδιά των εθνικών εκλογών ζήτησα πρώτη να λειτουργήσουν τα όργανα. Τέλος, είμαι στην πρώτη γραμμή από τα πέτρινα χρόνια, στη μάχη του 2012 και του 2015 ήμουν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας γνωρίζοντας ότι δεν θα έβγαζε έδρα το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα θα είμαι στην πρώτη γραμμή, όποιος και αν εκλεγεί. Δίνω τη μάχη για το δεύτερο γύρο και θα είμαι παρούσα την επόμενη μέρα. Ζητώ, όποιος κι αν εκλεγεί, να μη μείνει αποκλεισμένος στο γραφείο του με 2-3 κολλητούς αλλά να λειτουργήσει τα όργανα και να συνθέσει» συμπλήρωσε η κυρία Γιαννακοπούλου.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ