Μαρινάκης για αποκάλυψη “Big Mouth” για τα χαλιά στο Υπουργείο Τουρισμού: “Να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων”

Τη δική του απάντηση μετά την αποκάλυψη του «Big Mouth» για τα δύο περσικά χαλιά αξίας 17.980 ευρώ που προμηθεύτηκε το ¥πουργείο Τουρισμού με απευθείας ανάθεση από τη Δέσποινα Μοιραράκη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Το Υπουργείο Τουρισμού είναι ένα υπουργείο που επενδύει στην εξωστρέφεια και δίνει μεγάλη σημασία στην εικόνα για προφανείς λόγους. Σίγουρα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Κρατάμε τη μεγάλη εικόνα. Για άλλη μια χρονιά κατεγράφη με συστηματική δουλειά ένα σημαντικό ρεκόρ στον τουρισμό και σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά».

Η απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού για τα χαλιά

Σημειώνεται πως χθες το απόγευμα, στον απόηχο της αποκάλυψης του «Big Mouth», το Υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε ανακοίνωση, όπου ανέφερε πως η ανανέωση του «εξοπλισμού» ήταν «απαραίτητη» και έγινε «με απόλυτη διαφάνεια».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρθηκαν τα εξής:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών, διευκρινίζονται τα εξής:

Το Υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν Υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων απ’ όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μία δεκαπενταετία.

Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».

Βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση για την Όλγα Κεφαλογιάννη

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το κλίμα για την υπουργό Τουρισμού φαίνεται πως είναι «βαρύ», με τη στήλη «Big Mouth» σήμερα να αναφέρει πως με τη χθεσινή ανακοίνωση «δεν έσβησε η φωτιά», αντίθετα «τη φούντωσαν περισσότερο».

Το θέμα, λοιπόν -σύμφωνα πάντα με τη στήλη-, είναι αρκετά πιθανό να απασχολήσει σήμερα και την κεντρική κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Big Mouth», «αν ήταν άλλες εποχές», θα ήταν αρκετά πιθανή ακόμη και η καρατόμηση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, καθώς οι «αγορές» αυτές κινούνται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που επιβάλλει η περίοδος.

*Διαβάστε ακόμα: Βαρύ κλίμα για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη μετά την αποκάλυψη του “Big Mouth” – Το θέμα θα απασχολήσει την κυβέρνηση

Οπότε, δεν είναι απίθανο να «δούμε ένα δυνατό τράβηγμα στο αυτί της Κεφαλογιάννη» -όπως αναφέρει και η στήλη-, «αν και το γενικότερο κλίμα κάπως τη θωρακίζει».

Η αποκάλυψη του “Big Mouth” για τα χαλιά στο Υπουργείο Τουρισμού

Υπενθυμίζεται πως η αποκάλυψη για την εν λόγω δαπάνη αποκαλύφθηκε από τη στήλη του «Big Mouth» την Τρίτη (17/9), φέροντας στο φως και την απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Το ρεπορτάζ ανέφερε συγκεκριμένα: 

«Έπεσε η θερμοκρασία και φαίνεται πως στο Υπουργείο Τουρισμού ετοιμάζονται για τον χειμώνα. Φυσικά, υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση, ότι ο Έλληνας Μπετόβεν ή Μότσαρτ, που δεν είναι άλλος από τον ταλαντούχο σύζυγο της υπουργού Όλγας, Μίνωα Μάτσα, δεν θα μπορούσε να περπατά σ’ αυτά τα τρισάθλια χαλιά που είχε αφήσει φεύγοντας από το Τουρισμού ο Κικίλιας. Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Μα πολύ απλά γιατί ψάχνοντας στη Διαύγεια, αλίευσα μια απόφαση απευθείας ανάθεσης προς τη γνωστή και μη εξαιρετέα Δέσποινα Μοιραράκη για την αγορά δύο χαλιών για τις ανάγκες του γραφείου της υπουργού. Όπως διαβάζω, πρόκειται για ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, από μαλλί και μετάξι, σε μπλε χρώμα φόντου, με κεντρική ροζέτα και γωνίες και διαστάσεις 4,30Χ3,03=13,03 τμ². Και ένα δεύτερο, επίσης χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, με επαναλαμβανόμενο σχέδιο σε λευκό φόντο και μπλε μπορντούρα. Διαστάσεις 3,60Χ2,77=9,97 τμ². Η τιμή γι’ αυτά τα δύο χαλιά ανέρχεται στις 17.980 ευρώ με ΦΠΑ. Σε άλλες εποχές και αν δεν υπήρχε ο Μάτσας, είμαι σίγουρος ότι η υπουργός Κεφαλογιάννη θα αγόραζε υφαντά από τα Ανώγεια. Ωστόσο, δεν μπορεί ένας τόσο μεγάλος δημιουργός να αφήνει ακόμη και τις πατημασιές του σε χωριάτικα κιλίμια».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ