Μητσοτάκης για επιτελικό κράτος: Οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου ενισχύουν τη λογοδοσία

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκδήλωση της προεδρίας της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μουσικής, σχετικά με την λειτουργία του επιτελικού κράτους και την καλή νομοθετήση. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρίσκεται η θεσμική συνέχεια της νομοθέτησης και κατεπέκταση του κράτους. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον πρώτο νόμο που ψηφίσε η Νέα Δημοκρατία όταν έγινε κυβέρνηση το 2019.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων από το 2019 μέχρι και σήμερα – και αυτό θα συνεχιστεί- γίνονται σε συχνό τρόπο μέχρι και δύο φορές μέσα στο μήνα, πράγμα που ενισχύει, όπως τόνισε, τη λογοδοσία, ένα συλλογικό όργανο το οποίο στόχο έχει το παραγωγικό έργο.

Το δεύτερο, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης είναι η καλή νομοθέτηση. Όπως εξήγησε κάτι τέτοιο συμβαίνει μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, καθώς πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια κάθε νόμος πλέον είναι προαπαιτούμενο να υπάρχει δημόσια διαβούλευση.

«Αυτό τι σημαίνει; Ότι οι πολίτες οι ίδιοι μπορούν να σχολιάζουν και όταν κρίνεται από τους αρμόδιους φορείς ότι τα σχόλια είναι αυτά τα οποία μπορούν να αλλάξουν σε σημεία το νομοθετικό, τον σχετικό νόμο, αυτό γίνεται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ