Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Περισσότερο απαραίτητος από ποτέ ο συντονισμός μας

«Ο συντονισμός μας είναι περισσότερο απαραίτητος από ποτέ» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Περισσότερο απαραίτητος από ποτέ ο συντονισμός μας

«Είμαστε εν όψει της Γ.Σ. του ΟΗΕ και όπως πάντα Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους εν όψει και των διαφαινόμενων εξελίξεων στο Κυπριακό. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε μία ανασκόπηση των ανοικτών ζητημάτων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επεσήμανε την αυξανόμενη ανησυχία για σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. 

«Ελλάδα και Κύπρος είναι δύο χώρες πυλώνες σταθερότητας σε μία πολύ ταραγμένη γεωπολιτικά περιοχή του πλανήτη, ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία ο συντονισμός μας είναι πιο απαραίτητος από ποτέ» συνέχισε. 

Χριστοδουλίδης: Μέσα από την επίλυση Κυπριακού θα συμβάλουμε στο να είμαστε πυλώνες ασφάλειας στην περιοχή

Για «κοινές ανησυχίες Αθήνας και Λευκωσίας απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Μέσα από την επίλυση Κυπριακού θα συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στο να είμαστε πυλώνες ασφάλειας στην περιοχή» πρόσθεσε.

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη 

Η συνάντηση πραγματοποιείται δύο μέρες μετά το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο για το πρότζεκτ της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, με την ελληνική πλευρά να αναμένει από την κυπριακή τη δέσμευση για τη στήριξη και τη χρηματοδότηση του φιλόδοξου αυτού σχεδίου.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθεί η νέα προσπάθεια από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για εκκίνηση διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, όπως φυσικά και η επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ