“Νέαρχος”: Καθελκύστηκε η δεύτερη υπερσύγχρονη ελληνική φρεγάτα – Την απόκτηση 4ης Belharra ανακοίνωσε ο Δένδιας (Εικόνες & Βίντεο)

Με χαμόγελα καλωσορίστηκε η καθέλκυση της φρεγάτας «Νέαρχος», η οποία έρχεται να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, συμβάλλοντας στις επχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ήταν παρών στην καθέλκυση της Belharra, η οποία ήταν η δεύτερη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN (Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων), ενώ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα εκκινεί τις διαδικασίες για να αποκτήσει και τέταρτη φρεγάτα του ίδιου τύπου. Παράλληλα, αποκάλυψε επίσης πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στην παραγγελία και των στρατηγικών πυραύλων Scalp.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4aeah3i9535)

«Η ενίσχυση του Στόλου αποτελεί τμήμα της Ατζέντας 2030, του ευρύτερου σχεδίου για την εθνική μας άμυνα και τα πληρώματα των φρεγατών μας εκπαιδεύονται ήδη στην Ελλάδα και τη Γαλλία», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

«Ο στόχος είναι ένας, μεγάλος, κοινός κι έχει τη στήριξη του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Και γι΄ αυτήν την κοινωνία και γι΄ αυτόν το λαό που προσπαθούμε όλοι σήμερα, είναι μια χαρμόσυνη ημέρα», σημείωσε.

Η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Νέαρχος»


Δείτε φωτογραφίες

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ