Ντιμπέιτ ΠΑΣΟΚ: Παραµέρισαν την τελευταία στιγµή τις διαφωνίες τους οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι – Πώς θα διεξαχθεί η ”τηλεμαχία”

Τελικά αποφεύχθηκαν οι εκρήξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς άπαντες συµφώνησαν στους όρους διεξαγωγής του debate µεταξύ των υποψήφιων προέδρων. Το θέµα, ως γνωστόν, είχε προκαλέσει σοβαρές διαφωνίες, οι οποίες όµως παραµερίστηκαν την τελευταία στιγµή, καθώς ουδείς στη Χαριλάου Τρικούπη επιθυµεί… να γίνει της Κουµουνδούρου. Μόλις χθες, έξι µέρες πριν από την τηλεµαχία στην ΕΡΤ, οι εκπρόσωποι των διεκδικητών της ηγεσίας συµφώνησαν και στις τελευταίες λεπτοµέρειες γύρω από τη διαδικασία. Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν τις θέσεις τους σε έξι θεµατικές ενότητες και θα υπάρχει δικαίωµα να κάνει κάποιος από τους υποψήφιους ερώτηση σε έναν συνυποψήφιό του, ενώ στο τέλος θα υπάρχει τελική τοποθέτηση διάρκειας 90 δευτερολέπτων.

Τα επιτελεία των υποψηφίων συµφώνησαν οι συµµετέχοντες στο debate να κάθονται αλφαβητικά και να παίρνουν τον λόγο διαδοχικά. Σε κάθε θεµατική ενότητα οι δηµοσιογράφοι θα ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α θα πρέπει να απαντήσει σε 90 δευτερόλεπτα. Επίσης, κάθε υποψήφιος-α έχει το δικαίωµα πέντε φορές στη διάρκεια της τηλεµαχίας να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό-α του και σε διαφορετική θεµατική ενότητα. ∆ύο δηµοσιογράφοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όµως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α (ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα/απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

ΠΑΣΟΚ: Οι θεµατικές ενότητες για τις οποίες θα µιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι 

  • Οικονοµία/Ανάπτυξη.
  • Κοινωνικό Κράτος/Νέα Γενιά/∆ηµογραφικό.
  • Εξωτερική Πολιτική/Άµυνα/ΕΕ.
  • Κράτος/Θεσµοί/Αυτοδιοίκηση.
  • Κλιµατική Κρίση/Πολιτική Προστασία/ Ενεργειακή Μ ετάβαση.
  • ΠΑΣΟΚ: Επόµενη µέρα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, µετά την έντονη αντιπαράθεση που προηγήθηκε για τις λεπτοµέρειες της απευθείας συζήτησης των υποψηφίων, υιοθετήθηκε τελικά η πρόταση που είχε κατατεθεί από την πλευρά της Άννας ∆ιαµαντοπούλου. Ο διάλογος µεταξύ των υποψηφίων θα διαρθρωθεί εποµένως ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/30 δευτερόλεπτα απάντηση/30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Θυµίζουµε ότι οι ηµεροµηνίες της διεξαγωγής της τηλεµαχίας βρίσκονταν στον «αέρα» για µεγάλο χρονικό διάστηµα, καθώς οι υποψήφιοι δεν… έβρισκαν ηµεροµηνία. Μάλιστα, επιστολές για το θέµα αυτό είχαν στείλει στην Ε∆ΕΚΑΠ η Άννα ∆ιαµαντοπούλου, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης. Όταν τελικά συµφωνήθηκε η τηλεµαχία να διεξαχθεί στις 24 Σεπτεµβρίου στην ΕΡΤ, η οριστικοποίηση «σκόνταψε» στην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για απευθείας διάλογο µεταξύ των υποψηφίων. Αφού ξεπεράστηκε όµως και αυτό, έξι µέρες πριν από την τηλεµαχία, το µόνο που µένει να δούµε είναι αν τελικά θα υπάρξει debate και για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, όπως διαβεβαίωνε η Χαριλάου Τρικούπη.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ