Κατρίνης στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν καλύπτομαι από τη σημερινή ηγεσία – Το ΠΑΣΟΚ με 13-14% είναι διαχειρίσιμο από ένα σύστημα εξουσίας

«Έχω υπηρετήσει την ενότητα και στις καλές και στις πολύ κακές εποχές και από θέσεις ευθύνης και εκτός Βουλής», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

«Κάποιοι άλλοι είχαν εξαφανιστεί για πολλά χρόνια και εμφανίστηκαν εσχάτως στο ΠΑΣΟΚ αλλά λέω -και σας διαβεβαιώνω εξ ονόματος όλων των υποψηφίων- ότι η ενότητα είναι διασφαλισμένη, γιατί όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι σήμερα υπάρχει μια κοινωνική βάση στο ΠΑΣΟΚ και μια ευρύτερη κοινωνική βάση που θέλει ένα ΠΑΣΟΚ ως μεγάλη παράταξη ισχυρό για να γίνει κυβέρνηση. Αλλά η ενότητα διασφαλίζεται μέσα από την πολιτική», συμπλήρωσε ακόμη, ερωτηθείς αν είναι διασφαλισμένη η ενότητα του ΠΑΣΟΚ την επομένη της κάλπης.

Διαβάστε ακόμα: Κατρίνης από Πάτρα: Οι πολίτες δίνουν τις δικές τους απαντήσεις, για να μπει τέλος στο σημερινό πολιτικό σκηνικό της παρακμής

Επιπλέον, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης κάνει για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης απάντησε: «Προφανώς για να είμαι υποψήφιος θεωρώ ότι με τη σημερινή ηγεσία δεν καλύπτομαι γι’ αυτό που θέλω το ΠΑΣΟΚ ως μεγάλη παράταξη που θα κερδίσει τις εκλογές. Δεν είναι θέμα προσωπικό, είναι θέμα πολιτικό. Η στόχευση ενός ΠΑΣΟΚ που απλά ανεβάζει τα ποσοστά του 1 ή 2 μονάδες σε ένα κλειστό σύστημα το οποίο θεωρεί ότι έχουμε άπλετο χρόνο το ΠΑΣΟΚ να φτάσει μετά από, δεν ξέρω, πόσα χρόνια να διεκδικεί τη διακυβέρνηση είναι εκτός της δικής μου στόχευσης και εκτός της δικής μου πολιτικής φιλοσοφίας».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μιχάλη Κατρίνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Για τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Είναι ενθαρρυντικό ότι οι έρευνες δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανεβασμένα ποσοστά σε σχέση με αυτά των ευρωεκλογών. Βεβαίως κατά την άποψή μου το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρει μια απόφαση για το αν θα φτιάξει μια μεγάλη παράταξη που θα κερδίζει τις εκλογές και όχι απλώς θα ανεβάζει τα ποσοστά. Γιατί και στην προηγούμενη εσωτερική διαδικασία υπήρχε μια δημοκοπική άνοιξη η οποία στην πορεία των αναμετρήσεων δεν επιβεβαιώθηκε στον βαθμό τουλάχιστον που είχαμε εργαστεί ή επιθυμούσαμε. Άρα είναι πολύ θετικό, είναι πολύ ενθαρρυντικό, νομίζω όμως ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει μια απόφαση όχι απλώς να ανεβάζει 1 ή 2 μονάδες τα ποσοστά μεταξύ αναμετρήσεων ή δημοσκοπήσεων, αλλά να κοιτάζει στα μάτια τη ΝΔ παίρνοντας μια πρωτοβουλία να φτιάξει μια μεγάλη παράταξη που θα είναι ευρύχωρη και πολυσυλλεκτική.

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Τα πρόσωπα έχουν αξία, σηματοδοτούν κάποια πράγματα, μεγαλύτερη αξία όμως έχουν οι καθαρές θέσεις και οι πολιτικές προθέσεις και βεβαίως οι καθαρές θέσεις όχι των προσώπων αλλά των φορέων και των κομμάτων.

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Μιλάω για μια μεγάλη παράταξη χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμφωνίες σε επίπεδο κορυφής. Αυτό είναι μια διαδικασία που ξεκινάει από τη βάση.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη ότι οι βαρόνοι στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν διαχειρίσιμο πρόεδρο

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Δεν ξέρω ποιους εννοεί ο κ. Ανδρουλάκης και τι εννοεί «διαχειρίσιμος πρόεδρος», όμως σίγουρα το ΠΑΣΟΚ με 13 και 14% είναι διαχειρίσιμο από ένα σύστημα εξουσίας εντός και εκτός Μαξίμου που επιθυμεί να μείνει το ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά ενός μικρομεσαίου κόμματος, ενός κόμματος που αυτάρεσκα θα πανηγυρίζει επειδή ανεβάζει 1 ή 2 μονάδες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Ερωτηθείς αν είναι διασφαλισμένη η ενότητα του ΠΑΣΟΚ την επομένη της κάλπης

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Έχω υπηρετήσει την ενότητα και στις καλές και στις πολύ κακές εποχές και από θέσεις ευθύνης και εκτός Βουλής. Κάποιοι άλλοι είχαν εξαφανιστεί για πολλά χρόνια και εμφανίστηκαν εσχάτως στο ΠΑΣΟΚ αλλά λέω, και σας διαβεβαιώνω εξ ονόματος όλων των υποψηφίων, ότι η ενότητα είναι διασφαλισμένη γιατί όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι σήμερα πέρα από τις φιλοδοξίες των υποψηφίων υπάρχει μια κοινωνική βάση στο ΠΑΣΟΚ και μια ευρύτερη κοινωνική βάση που θέλει ένα ΠΑΣΟΚ ως μεγάλη παράταξη ισχυρό για να γίνει κυβέρνηση, αλλά η ενότητα διασφαλίζεται μέσα από την πολιτική.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης κάνει για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Προφανώς για να είμαι υποψήφιος θεωρώ ότι με τη σημερινή ηγεσία δεν καλύπτομαι γι’ αυτό που θέλω το ΠΑΣΟΚ ως μεγάλη παράταξη που θα κερδίσει τις εκλογές. Δεν είναι θέμα προσωπικό, είναι θέμα πολιτικό. Η στόχευση ενός ΠΑΣΟΚ που απλά ανεβάζει τα ποσοστά του 1 ή 2 μονάδες σε ένα κλειστό σύστημα το οποίο θεωρεί ότι έχουμε άπλετο χρόνο το ΠΑΣΟΚ να φτάσει μετά από, δεν ξέρω, πόσα χρόνια να διεκδικεί τη διακυβέρνηση είναι εκτός της δικής μου στόχευσης και εκτός της δικής μου πολιτικής φιλοσοφίας.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ