“Άδειασμα” Μαρινάκη σε Κεφαλογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1 για τα χαλιά: “Να δείχνουμε αυξημένη προσοχή, τα λεφτά είναι των Ελλήνων πολιτών – Όλοι προσωρινοί είμαστε”

Σφοδρά επικριτικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη, στον απόηχο της αποκάλυψης του Big Mouth για την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να προχωρήσει στην αγορά χαλιών, αξίας 17.980 ευρώ, με απευθείας ανάθεση από τη Δέσποινα Μοιραράκη.

«Επειδή υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών μας που βγάζει πέρα δύσκολα, ευτυχώς μειώνεται αυτός είναι και ο στόχος το ’27 ότι πρέπει να μειωθεί περισσότερο, κάθε ευρώ το οποίο δαπανάται από τον κρατικό κορβανά πρέπει να το προσέχουμε και να το τσεκάρουμε πάρα πολλές φορές για να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο. Είναι δεδομένο ότι έχουν ανάγκες τα γραφεία κατά καιρούς αλλά αυτές οι ανάγκες όταν αποφασίζεται το πώς θα ικανοποιηθούν ρέπει να δείχνουμε επειδή δεν είναι δικά μας λεφτά, πολλαπλάσια προσοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

*Διαβάστε ακόμα: Βαρύ κλίμα για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη μετά την αποκάλυψη του “Big Mouth” – Το θέμα θα απασχολήσει την κυβέρνηση

Και πρόσθεσε: «Είναι κάτι το οποίο προκαλεί δικαίως κατά καιρούς αντιδράσεις από τους πολίτες, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μειωμένο ενδιαφέρον αυτές τις αντιδράσεις. Είναι λογικό, οι πολίτες πληρώνουν φόρους και εισφορές. Η αλήθεια είναι ότι στην μεγάλη εικόνα η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει την μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα. Πρέπει να δούμε και τη μεγάλη εικόνα για τον τουρισμό, δεν συνδέω το ένα θέμα με το άλλο αλλά για να μην μηδενίζουμε τη δουλειά που έχει γίνει από ένα επιτελείο και την κα Κεφαλογιάννη νομίζω ότι έχει γίνει αντιληπτή η στάση μας. Όταν μιλάμε για χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, ασχέτως αν αυτά είναι περισσότερα ή λιγότερα, έστω και για 1 ευρώ πρέπει να δείχνουμε αυξημένη προσοχή γιατί είναι λεφτά τα οποία δεν ανήκουν σε κανέναν μας, είναι λεφτά των Ελλήνων πολιτών αυτών που πληρώνουν φόρους».

Σε ερώτηση του Δημήτρη Τάκη «Άρα στέλνετε μήνυμα σε όλους τους υπουργούς να ειναι λίγο πιο μαζεμένοι», ο Παύλος Μαρινάκης είπε με νόημα:

«Πριν και πάνω από όλα στον εαυτό μου, όπως έχω πει μηδενός εξαιρουμένου όλοι αξιολογούμαστε. Από αυτές τις θέσεις όλοι είμαστε περαστικοί, όλοι είμαστε προσωρινοί. Είμαστε όσο μας θέλει ο πρωθυπουργός και πριν και πάνω απ’ όλα όσο μας θέλουν οι πολίτες».

Σε ερώτηση, δε, εν προκειμένω για την αγορά του υπουργείου Τουρισμού και το αν θα ήταν καλύτερο να έχει αποφευχθεί, τόνισε:

«Εγώ δεν μπορώ να αξιολογήσω κάθε επιμέρους δαπάνη συνολικά για το γραφείο αλλά βλέποντας εκ των υστέρων τις αντιδράσεις η αλήθεια είναι ότι η φράση να δείχνουμε την δέουσα προσοχή νομίζω ταιριάζει σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη».

Για τους «11» βουλευτές της ΝΔ και την ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια», είπε πως «η ΝΔ δεν σημαίνει ότι επειδή βρίσκεται στην κυβέρνηση παροπλίζεται η ΚΟ, οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα του ελέγχου, εάν έχουν εντοπίσει παραβιάσεις του νόμου που αφορούν τους servicers, πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες καταγγελίες, να ελεγχθούν όσες υπηρεσίες παραβίασαν τον νόμο και να τιμωρηθούν».

Και πρόσθεσε: «Εφόσον έχουν στοιχεία για συγκεκριμένες περιπώσεις να κάνουν καταγγελίες, από εκεί και πέρα όπου χρειάζονται βελτιώσεις θα τις κάνουμε, θα λάβουμε υπόψιν επισημάνσεις βουλευτών».

«Δεν μπορούμε να βάζουμε στην ίδια μοίρα και πρόταση τους βουλευτές της ΝΔ με αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε επίσης.

Σε σχέση με την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Γαλλία για την απόκτηση 4ης φρεγάτας Belh@rra, όπως εξαγγέλθηκε από τον Νίκο Δένδια κατά την τελετή καθέλκυσης του «Νεάρχου», είπε πως η αυτή η τέταρτη φρεγάτα ήταν «πρόταση του υπουργού και του επιτελείου που έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να αυξηθούν επιπλέον οι δαπάνες του υπ Άμυνας, θα έχουμε ένα ισχυρό πολεμικό ναυτικό, 3 φρεγάτες θα πλέουν στη θάλασσα, είναι καλύτερο να αγοράσουμε μία νέα φρεγάτα παρά να φτιάχνουμε τις παλιές, όλα θα γίνουν με κανονικές διαδικασίες όπως και με τις προηγούμενες».

Για τον εορτασμό των 50ων γενεθλίων της ΝΔ, είπε πως  «θα γίνει ειδική εκδήλωση έξω από τη ρηγίλλης με σύνθημα ”επιστρέφουμε ριγήλλης” με σύντομη ομιλία του Πρωθυπουργού».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ