Παπαθανάσης: Κανένας ηλικιακός ή εισοδηματικός περιορισμός για τα άτοκα δάνεια αναβάθμισης σπιτιού

Κανένας ηλικιακός ή εισοδηματικός περιορισμός δεν θα υπάρχει αναφορικά με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών που θα «τρέξει» από τον Ιανουάριο. Αυτό ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου», το οποίο χρηματοδοτείται από κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, θα ενεργοποιηθεί από τον νέο έτος και αφορά άτοκα δάνεια έως 25.000 ευρώ για την αναβάθμιση κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας. Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «υπάρχουν δύο προγράμματα, από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα δύο: Το “Σπίτι μου” και αυτό για την αναβάθμιση του σπιτιού μας ενεργειακά. Το τελευταίο δεν είναι τόσο περιοριστικό, όπως το “Εξοικονομώ” γιατί εδώ επιλέγουμε μία αναβάθμιση που θέλουμε να κάνουμε -είτε κουφώματα είναι αυτά, είτε ηλιακός θερμοσίφωνας- και μπορούμε να πάρουμε έως 25.000 ευρώ άτοκα από τις τράπεζες. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4axos5k7ai9)

Ακόμη υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, ούτε ηλιακιακά. Και επίσης είναι για κάθε κατοικία, είτε κύρια, είτε δευτερεύουσα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα ενός σπιτιού». Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 400 εκατ. ευρώ ενώ το «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» θα τρέχει από τον Ιανουάριο μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων κονδυλίων.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ