ΣΥΡΙΖΑ: Καθημερινές πλέον οι σκληρές συγκρούσεις στελεχών – Γεροβασίλη εναντίον Kasselistas για fake διαρροές και Τζάκρη εναντίον Ραγκούση για bullying

Μάχη χαρακωμάτων δίνουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ οι «87» με τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας υπήρξαν επιλεκτικές διαρροές από την πλευρά του πρώην προέδρου για το τι γινόταν μέσα.

Πιο συγκεκριμένα ενώ οι «87» εμφανίστηκαν στην συνεδρίαση να κάνουν πίσω από τα κριτήρια για τους υποψηφίους προέδρους -καθώς προφανώς υπήρξαν δεύτερες σκέψεις ότι έτσι «θυματοπείται» ο Στέφανος Κασσελάκης – υπήρξαν διαρροές από την πλευρά του πρώην προέδρου ότι η Όλγα Γεροβασίλη επέμεινε στο θέμα του Πόθεν Έσχες, ενώ ο Κώστας Ζαχαριάδης έλεγε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρέπει να είναι υποψήφιος επειδή έχει αναφερθεί σε… «κουκουλοφόρους».

Οι διαρροές αυτές εκνεύρισαν το σύνολο των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας, με την Ολγα Γεροβασίλη να βγαίνει από την συνεδρίαση και να διαψεύδει τα όσα είχαν μεταφερθεί κάνοντας λόγο για συνειδητές διαρροές που στόχο είχαν να τορπιλίσουν την διαδικασία.

*Διαβάστε ακόμα: Σύννεφο πέφτει το bullying στον ΣΥΡΙΖΑ – Στελέχη της Κουµουνδούρου βγάζουν στη σέντρα τον Κασσελάκη και για άλλα περιστατικά

ΣΥΡΙΖΑ: Τι αποφασίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου αναφερόμενος στην απόφαση της ΠΓ ανέφερε ότι «προχωράμε με τα κριτήρια που ίσχυαν και πριν ένα χρόνο» με το πλαίσιο συμμετοχής στην κούρσα εκλογής να ακολουθεί την περυσινή εμπειρία, όπου μόνο προαπαιτούμενο ήταν η συγκέντρωση 30 υπογραφών από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Ακόμα στην εισήγηση θα αναφέρεται ότι «η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων».

Η εισήγηση της Γραμματέως Ράνιας Σβίγγου για την ΚΕ πέρασε με αυξημένη πλειοψηφία, καθώς και πάλι μειοψήφησαν ο Παύλος Πουλάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη και η Ολυμπία Τελιγιορίδου σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται ο Παύλος Πολάκης να καταθέσει την πρότασή του για επίσπευση των εκλογών και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Επίσης συμφωνήθηκε ότι κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να υπογράψει για όσους υποψήφιους προέδρους επιθυμεί, χωρίς περιορισμό. Επιπλέον, κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να δηλώσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

Το θερμό επειδόσιο Τζάκρη – Ραγκούση

Πάντως, παρά το γεγονός ότι στην χθεσινή συνεδρίαση δεν υπήρχαν ζητήματα όπως το μπούλινγκ, υπήρξε θερμό επεισόδιο ανάμεσα στην Θεοδώρα Τζακρη και τον Γιάννη Ραγκούση.

Η κ. Τζάκρη με γραπτή δήλωση της μέσα από την συνεδρίαση της ΠΓ επιτέθηκε στον Γιάννη Ραγκούση, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «το ανθρωποφαγικό πολιτικό κλίμα δίνει την ευκαιρία σε κομπάρσους να μετατρέπονται αυθαιρέτως σε πρωταγωνιστές, ρίχνοντας το πολιτικό επίπεδο στα Τάρταρα».

Χαρακτήρισε «μοίρα κακή» τη συμπόρευση μαζί του, «στο ΠΑΣΟΚ παλιότερα και στο ΣΥΡΙΖΑ πιο πρόσφατα». Σε ό,τι αφορά τα περί bulliyng, η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε σε «σωρεία περιστατικών» τόσο σε βάρος της, όσο και εναντίον «άλλων συντρόφων και συντροφισσών την τελευταία περίοδο», υποδεικνύοντας τον Γιάννη Ραγκούση.

Άμεσα απάντησε ο Γιάννης Ραγκούσης στα όσα του καταλόγισε στη γραπτή της δήλωση η Θεοδώρα Τζάκρη. Με δική του γραπτή δήλωση, ο κ. Ραγκούσης κατήγγειλε τη συνάδελφό του για «υπογραφή σκανδαλωδών αποφάσεων που θα έπλητταν το δημόσιο συμφέρον και θα προκαλούσαν διασπάθιση του δημόσιου χρήματος», όταν συνυπήρξαν σε υπουργείο, κάτι που αποφεύχθηκε, όπως λέει, χάρις στη δική του παρέμβαση.

Επιπλέον, ο Γιάννης Ραγκούσης αποκάλεσε «ισχυρισμό πολιτικής φαιδρότητας από την Θ. Τζάκρη» να “βαφτίζει” «εκφοβισμό και μπούλινγκ» πολιτική αντιπαράθεση που είχε με την πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ