Φάρμακα: Μόλις στο 0,1% η επίπτωση των αυξήσεων των τιμές τους στον πληθωρισμό

Να ασκείται όσο το δυνατόν πιο «σκληρή» κριτική στην κυβέρνηση και στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, είναι ό,τι το καλύτερο για τη Δημοκρατία μας. Όμως, υπάρχει μία προϋπόθεση, προκειμένου η «σκληρή» αυτή κριτική να είναι και δημιουργική και γόνιμη.

Παρακολουθήσαμε την συνέντευξη την οποία παραχώρησε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra TV, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μάριος Σαλμάς ισχυρίσθηκε ότι «ο πληθωρισμός στη χώρα μας θα αυξηθεί τον ερχόμενο μήνα, αφού ο υπουργός Υγείας αύξησε τις τιμές σε 800 φάρμακα».

Ερώτημα: Ένας πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με αρμοδιότητα, μάλιστα, στο Φάρμακο, δεν θα έπρεπε να έχει «μετρήσει», να έχει τεκμηριώσει μία τόσο βαριά κατηγορία κατά του Άδωνι Γεωργιάδη; Γιατί είναι βαρύ να λες ότι ευθύνεται ο υπουργός Υγείας και οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων για την επικείμενη, ισχυρίζεται γενικώς και αορίστως ο Μάριος Σαλμάς, αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα.

Εμείς θα ενημερώσουμε απλώς τον Μάριο Σαλμά ότι η αύξηση στις τιμές των φαρμάκων έχει «μετρηθεί» ήδη για τον μήνα Αύγουστο και η επίπτωση στην αύξηση του πληθωρισμού στην χώρα μας δεν ξεπερνά το 0,1%. Να συζητάμε και να διαφωνούμε, ασφαλώς, αλλά όχι γενικώς και αορίστως να λέμε για να λέμε…

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ