Νίκος Χαρδαλιάς: Αυτοψία στο ρέμα Μαραθώνα – “Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη – Ήδη έχουμε καθαρίσει 19 ρέματα, έχουμε άλλα τόσα”

Αυτοψία στο ρέμα Μαραθώνα πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 20/09 ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

*Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Κρίσιμα ραντεβού στη Νέα Υόρκη – Τα τετ α τετ με Ερντογάν, Νετανιάχου, Αμπάς και Γκουτέρες στη Σύνοδο του ΟΗΕ

«Στην Ανατολική Αττική καθαρίζουμε 38 ρέματα. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει 19 ρέματα, περίπου 10,4 χιλιόμετρα και μέχρι τέλος Οκτωβρίου έχουμε περίπου 20,9 χιλιόμετρα ακόμα σε άλλα 19 ρέματα», είπε αρχικά.

«Καταλαβαίνετε ότι είναι μια δαιδαλώδης διαδικασία. Είναι μια Λερναία Ύδρα, καθετί που καθαρίζουμε, προκύπτει κάτι άλλο», πρόσθεσε.

«Αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό, για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, είναι να σταματήσει όλο αυτό το γαϊτανάκι ευθύνης ποια ρέματα είναι της Περιφέρειας, ποια ρέματα είναι των δήμων, ποια ρέματα είναι του υπουργείου Υποδομών», σημείωσε.

Νίκος Χαρδαλιάς: Οτιδήποτε αφορά στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη ζωή είναι σε άμεση προτεραιότητα

«Να πάρει μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και αναμένουμε από την κυβέρνηση από το οικονομικό επιτελείο να μας εξασφαλίσει όλους τους απαραίτητους πόρους», υπογράμμισε.

«Οτιδήποτε αφορά στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη ζωή είναι σε άμεση προτεραιότητα», συμπλήρωσε.

«Έχει αξία οι πολίτες να ξέρουν τι κάνουμε, πού το κάνουμε και να παρακολουθούν καθημερινά», επισήμανε.

«Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη»

«Τρέχουμε σε κάθε επίπεδο, για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Εάν η ερώτηση είναι αν η Αττική είναι θωρακισμένη, η απάντησή μου “όχι δεν είναι θωρακισμένη”. Παλεύουμε για να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους δυνατούς πόρους. Θα μιλάμε πάντα με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, συντονισμένα», κατέληξε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4auhdfcczy1)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ