Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για να κερδίσει τη ΝΔ

Μιλώντας απόψε από την Ηγουμενίτσα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει το συνολικό κόστος ανακαίνισης των υπουργείων από τα χρήματα των φορολογουμένων, στον απόηχο της αγοράς πανάκριβων χαλιών από την υπουργό τουρισμού.

«Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώσει άμεσα τι κόστος έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός για τις ανακαινίσεις των υπουργείων και του Μαξίμου στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του. Για να καταλάβει ο λαός, αν μετά από δέκα χρόνια οικονομικής περιπέτειας, σέβονται τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας ή αν συνεχίζεται το πάρτι» τόνισε. Ο κ. Ανδρουλάκης αποδόμησε τις εσωκομματικές αιτιάσεις ότι η σημερινή άνοδος του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις είναι αποτέλεσμα της συγκυρίας.

«Ακούω να λένε ότι τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία στο τραπέζι και να μην χαθεί. Χρησιμοποιούν και τα λόγια του Κώστα Σημίτη. Ποιος την έφερε την ευκαιρία; Ο πελαργός; Τυχαία έπεσε από την Ακρόπολη η ευκαιρία για να γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ; Πολλά θα ακούσουμε, αλλά ας δούμε τι έγινε δίπλα. Πέρυσι τέτοιο καιρό εμφανίστηκε κάποιος και τους υποσχέθηκε ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη -είναι της μόδας πια-. Και όχι μόνο δεν τον κέρδισε, αλλά από το 18% πήγαν στο 15% και τώρα διαλύονται. Γιατί τα λόγια και οι υποσχέσεις είναι εύκολα. Τα έργα, ο αγώνας και η σύγκρουση είναι δύσκολα» ανέφερε.

«Αν κάποιοι θέλουν να νικήσουν τη Νέα Δημοκρατία, δεν θα το καταφέρουν αν καθίσουν στο τραπέζι οι τυχοδιώκτες που διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ, αλλά αν ακολουθήσουν τον σημερινό δρόμο: Σύγκρουση με τη διαπλοκή, την ολιγαρχία», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Είχε επαναληφθεί από τον Οκτώβρη μέχρι τον Φλεβάρη. Τι έγινε ξαφνικά; Την ώρα που έθετα στόχο να είμαστε δεύτερο κόμμα, κάποιοι έκαναν εκδηλώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιον λόγο;» υπενθύμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν έριξα γέφυρες ούτε προς τη Δεξιά ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο τώρα που είμαι πρόεδρος, αλλά και πολύ πριν. Δεν το έπαιξα “γεφυρατζής” ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη πλευρά και το πλήρωσα» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ