ΣΥΡΙΖΑ: Με Πόθεν Έσχες οι υποψηφιότητες για την εκλογή του νέου πρόεδρου – Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή με υποστηρικτές του Κασσελάκη

Ένταση επικράτησε κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου τέθηκαν προς ψήφιση πέντε προτάσεις, για διαδικαστικά, καταστατικά και πολιτικά θέματα. Τα αίματα «άναψαν» μόλις έγινε γνωστό ότι περνάει η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για το Πόθεν Έσχες, με την ομάδα που στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη να αποχωρεί από την αίθουσα.

Οι υποστηρικτές του Κασσελάκη ζητούσαν περισσότερες εξηγήσεις για το θέμα του Πόθεν Έσχες αλλά εξαιτίας του περιορισμένου της ώρας δε μπορούσαν να δοθούν. Συμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Σπίρτζης που είχε καταθέσει την πρόταση, ανέφερε ότι όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν Πόθεν Έσχες και θα εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν κόβεται αλλά δε θα πρέπει να υπάρχουν σκοτεινά σημεία, ειδικά μετά τα όσα έχουν ειπωθεί για τα μαύρα ταμεία». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη «πέρασε» οριακά με 87 υπέρ και 84 κατά. Να σημειωθεί ότι το Πόθεν Έσχες είναι προϋπόθεση όπως και οι 30 υπογραφές, η τελική έγκριση θα δοθεί ωστόσο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ