ΣΥΡΙΖΑ: Οι “87” ψήνουν τον Φάμελλο για αντίπαλο του Κασσελάκη – Ο Στέφανος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του όταν γυρίσει από τις διακοπές – “Μάχη” σήμερα στην ΚΕ

Μέσα σε εκρηκτικό κλίμα μεγάλων εντάσεων, παραπληροφόρησης και προσωπικών αντεγκλήσεων, συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πάρει οριστικές αποφάσεις για τον οδικό χάρτη και τα διαδικαστικά προς το έκτακτο συνέδριο και τις κάλπες για νέο αρχηγό.

*Διαβάστε ακόμα: “Πυρά” Πέτρου Παππά κατά Όλγας Γεροβασίλη λόγω… Κασσελάκη: “Με ποια ιδιότητα αποφαίνεται ποιος θα έχει δεύτερη ευκαιρία στη χώρα;”

Τα σπουδαία αναμένεται πάντως να ανακοινωθούν από τη Δευτέρα και μετά, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης (κάνει διακοπές στην Ιταλία και την Ολλανδία) θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Την ίδια στιγμή, πηγές από τους «87» αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου, καθώς ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης επιθυμεί η υποψηφιότητά του την κρίσιμη αυτή στιγμή να λειτουργήσει ενωτικά για το κόμμα, το οποίο διολισθαίνει μέρα με τη μέρα σε συνθήκες διάλυσης.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, που, όπως είναι γνωστό, δεν περιλαμβάνει επιπλέον κριτήρια για τους υποψηφίους προέδρους, καθώς οι «87» υπαναχώρησαν στο «Πόθεν Έσχες».

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι στελέχη της ΚΕ θα θέσουν το θέμα στο ανώτατο όργανο, ανοίγοντας και πάλι τη συζήτηση για το ποιος μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος όχι.

Ωστόσο οι «87» διατήρησαν έναν αστερίσκο, καθώς στην απόφαση του οργάνου μπήκε η εξής παράγραφος: «Η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων».

Στην πραγματικότητα όσοι κατέθεσαν την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη παραπέμπουν στην ανάγκη σεβασμού του καταστατικού και στις συλλογικές αποφάσεις.

Με αυτό τον τρόπο αφήνουν ανοικτό το θέμα Κασσελάκη, εάν ο πρώην πρόεδρος συνεχίσει να χαρακτηρίζει «εκτροπή» την καθαίρεσή του από την αρχηγία του κόμματος και «κουκουλοφόρους» τους συντρόφους του. Και αυτό γιατί πολλοί φοβούνται ότι ο έκπτωτος πρόεδρος θα συνεχίσει να κινείται ακολουθώντας διχαστική ρητορική, την οποία μάλιστα θα κορυφώσει στο συνέδριο.

Η πρόταση του Παύλου Πολάκη

Στη συνεδρίαση ο Παύλος Πολάκης αναμένεται να καταθέσει την πρόταση η ΚΕ να αποφασίσει έκτακτο συνέδριο με τη συμμετοχή των συνέδρων που είχαν πρόσφατα εκλεγεί. Το συνέδριο (με πρόβλεψη για φυσική αλλά και εξ αποστάσεως συμμετοχή) θα αποφασίσει την ανάδειξη των υποψηφίων και θα καταλήξει σε πολιτική απόφαση.

Το χρονοδιάγραμμα που θα προτείνει είναι στις 29 Σεπτεμβρίου να κατατεθούν οι υποψηφιότητες, στις 5 Οκτωβρίου να γίνει το διαρκές συνέδριο.

Έναν μήνα αργότερα, στις 3 Νοεμβρίου, να γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου και στις 11 η δεύτερη. Κανείς πάντως δεν ξέρει αν η πρόταση αυτή θα περάσει καθώς οι «87» επιμένουν σε εκλογές στα τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου.

Φυσικά τη συγκεκριμένη στιγμή σημασία έχουν οι συσχετισμοί που θα δημιουργηθούν, αφού με την πρόταση του βουλευτή Χανίων συμφωνεί και η πλευρά Κασσελάκη.

Στην Κεντρική Επιτροπή θα αποφασιστεί και η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων και υπογραφών. Εν τω μεταξύ οι «87» καταγγέλλουν για σχέδιο παραπληροφόρησης την ομάδα Κασσελάκη, καθώς καθημερινά υπάρχουν διαρροές από την πλευρά του πρώην προέδρου οι οποίες όχι μόνο δεν επιβεβαιώνονται αλλά αντίθετα διαψεύδονται από τα γεγονότα.

Όπως λένε, το σχέδιο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η θυματοποίησή του προκειμένου να κερδίσει το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό άλλωστε έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, αφήνοντας τους συνεργάτες του να βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά, ενώ παράλληλα δίνει την εικόνα -πάντα μέσω Ζoom- ότι ελέγχει την κατάσταση μέσα από τις συσκέψεις που κάνει με τους συνεργάτες του.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ