ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για το χρονοδιάγραμμα – Στις 24 Νοεμβρίου οι εκλογές για πρόεδρο

Ξεκίνησε η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μετά το πέρας αυτής θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες της συνεδρίασης. Μέχρι στιγμής έχει περάσει η πρόταση με το χρονοδιάγραμμα της Πολιτικής Γραμματείας με 112 ψήφους ενώ η πρόταση Κασσελακη – Τζακρη συγκέντρωσε 62. Η πρόταση Πολάκη πήρε 9 ψήφους ενώ υπάρχουν και δύο λευκά. 


Δεύτερη νίκη των 87 – Πέρασε η πρόταση Θεοχαρόπουλου

Παράλληλα πέρασε με άνετη πλειοψηφία η πρόταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριφορές που προσβάλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε «κουκουλοφόρους», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές», όπως και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά.

Πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για υποχρεωτική κατάθεση του Πόθεν Έσχες των υποψηφίων

Την ίδια ώρα πέρασε με πλειοψηφία η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος ζητούσε οι υποψήφιοι πρόεδροι να καταθέτουν Πόθεν Έσχες. Η πρόταση πέρασε με 87 υπέρ ενώ την καταψήφισαν 84. Επίσης η πρόταση του Νίκου Παππά για τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου καταψηφίστηκε. Σημειώνεται ότι μόλις έγινε γνωστή η υπερψήφιση της πρότασης στελέχη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, αποχώρησαν από την αίθουσα.

Πέντε προτάσεις προς ψήφιση

Οι πέντε προτάσεις αφορούν:

  1. Τον καταστατικό ή μη χαρακτήρα του συνεδρίου
  2. Ζητήματα αντικαταστατικής συμπεριφοράς
  3. Την κατάθεση του πόθεν έσχες των υποψήφιων προέδρων
  4. Ζητήματα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και Επιτροπή Θέσεων
  5. Την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής
  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ