Προαναγγελία υποψηφιότητας Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: “Είμαι εδώ”

Ανάρτηση-προαναγγελία της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε αυτήν αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ – Είμαι εδώ», με τον ίδιο να επιλέγει τον τρόπο αυτό για να κάνει δήλωση προθέσεων για την εσωκομματική κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, με τις εκλογές να διεξάγονται στις 24 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου (ο β’ γύρος, εφόσον χρειαστεί).

Κασσελάκης: Το χαμηλό προφίλ και η ατάκα που είχε πει στους βουλευτές μέσω τηλεδιάσκεψης

Η προαναγγελία της υποψηφιότητάς του δεν αποτελεί έκπληξη, με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος να έχει την προηγούμενη εβδομάδα επαφή μέσω τηλεδιάσκεψης με βουλευτές του κόμματος. «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δική σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος», τους είχε πει χαρακτηριστικά.

Βέβαια, μέχρι και σήμερα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηρούσε «στάση σιωπής», ακούγοντας τη συμβουλή των επικοινωνιολόγων του για τήρηση «χαμηλού προφίλ», και αυτό γιατί όσα είχε πει στην προηγούμενη συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής τόσο στην εισήγησή του, όσο και στην δευτερολογία του περί κουκουλοφόρων έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γι’ αυτό άλλωστε δεν αντέδρασε το Σάββατο το βράδυ όταν η ΚΕ αποφάσισε να αποτελέσει προϋπόθεση η κατάθεση του «Πόθεν έσχες» για τους υποψηφίους προέδρους. Μόνο οι συνεργάτες του δήλωσαν ότι την τελική απόφαση θα την πάρει το συνέδριο.

Την πρόταση για το «Πόθεν έσχες», που πέρασε με 87 υπέρ και 84 κατά, την επανέφερε -παρά το γεγονός ότι η Πολιτική Γραμματεία την είχε παγώσει – ο Χρήστος Σπίρτζης. Μάλιστα, πολιτικά την αιτιολόγησε λέγοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη «να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοουμένων για ”μαύρα” ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων».

Η πρότασή του ήταν απόλυτα συγκεκριμένη, καθώς ζητούσε η κατάθεση του «Πόθεν εσχες» να συνοδεύει τις 30 υπογραφές των στελεχών που στηρίζουν τον κάθε υποψήφιο.

«Σε αυτό το πλαίσιο οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος θα καταθέτουν με την υποψηφιότητά τους το πόθεν έσχες που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές, ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πριν την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

*Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης για Γιώργο Λιάγκα: Ποιος είναι αυτός;

Μάλιστα, τηρώντας το χαμηλό αυτό προφίλ, δεν είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, που τον εντόπισε μαζί με τον Τάιλερ Μακμπέθ σε γάμο φιλικού τους ζευγαριού το το βράδυ του Σαββάτου 21/09, αποφεύγοντας να δώσει απάντηση στο «εάν δηλώνει παρών» και στο ερώτημα «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συσπειρωθεί».

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ