Εθνικιστικό show από τον “πατέρα” της “Γαλάζιας Πατρίδας”: Ισχυρίζεται πως ύψωσε την τουρκική σημαία κοντά στη Ζουράφα – Διάψευση ΓΕΕΘΑ

Μία νέα τουρκική πρόκληση, σημειώθηκε μία ημέρα πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Αυτή τη φορά από τον «πατέρα» της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τζιχάτ Γιαϊτζί. Ο Τούρκος αντιναύαρχος ισχυρίζεται ότι ύψωσε την τουρκική σημαία κοντά στην ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα, ανοιχτά της Σαμοθράκης, ζητώντας να μην την εγκαταλείψει η Τουρκία. 

«Μην αφήσουμε αυτή την περιοχή αβοήθητη, να την υπερασπιστούμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί Ζουράφα ανήκει στην Τουρκία, δεν είναι Τούρκος!» ανέφερε ο Γιαϊτζί στο στο προκλητικό του παραλήρημα. Κοντά στη νησίδα είχε σημειωθεί επεισόδιο τον Ιούλιο ανάμεσα σε σκάφος του Λιμενικού και σε αλίευτικό σκάφος του οποίου ο κυβερνήτης ισχυριζόταν ότι ψάρευσε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί ανέφερε ότι «η περιοχή που δεν μπορείς να επισκεφτείς, δεν σου ανήκει! Λέγοντας ‘η Γαλάζια Πατρίδα μας ανήκει’, δεν μπορείς να την υπερασπιστείς χωρίς να βρίσκεσαι εκεί. Η υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας επιτυγχάνεται μόνο με την παρουσία, το ψάρεμα, την περιήγηση, τη διέλευση πλοίων και σκαφών, δηλαδή με την πλήρη επίδειξη παρουσίας!».

«Για να μην δώσουμε τη σιωπή μας ως σήμα στους Έλληνες, σήμερα, δηλαδή στις 22 Σεπτεμβρίου 2024, στην 101η επέτειο της απελευθέρωσης της Ίμβρου από την ελληνική κατοχή, βρισκόμαστε στο νησί Ζουράφα, ένα βράχο της Ίμβρου! Μην το θεωρείτε απλώς έναν βράχο, γιατί τα χωρικά ύδατα γύρω από αυτό το νησί έχουν την έκταση ενός δήμου όπως αυτός της Γκεμλίκ! Με τα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, υδρογονανθράκων και τα ψάρια κάτω από αυτό, αποτελεί σημαντική πηγή πλούτου! Μην αφήσουμε αυτή την περιοχή αβοήθητη, να την υπερασπιστούμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί Ζουράφα ανήκει στην Τουρκία, δεν είναι Τούρκος!», πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι πηγές του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν το περιστατικό και ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία τουρκική σημαία στη βραχονησίδα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ