Επίδομα 450 ευρώ σε επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς στο Ιόνιο

Σε άμεσες αλλά και μεσοπρόθεσμες πρωτοβουλίες προχωρά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να ανατρέψει την αρνητική κατάσταση όσον αφορά τη δυνατότητα της Κέρκυρας αλλά και των υπόλοιπων νομών των Επτανήσων, να προσελκύσουν γιατρούς ή εκπαιδευτικούς να εργαστούν στο νησί.

Το ακριβό κόστος ζωής και, κυρίως, η πανάκριβη και δυσεύρετη στέγη, αποτελούν κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη τροχοπέδη ώστε ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός ή ένας επικουρικός ιατρός να αποφασίσει να μετακινηθεί στην περιοχή για να στελεχώσει τις υπηρεσίες παιδείας και υγείας

Η Περιφέρεια θα δώσει στους επικουρικούς ιατρούς που θα έρθουν στο νοσοκομείο, το ποσό των 450 ευρώ το μήνα ως επίδομα με προοπτική από το 2025 να αυξηθεί στα 500 ευρώ, ενώ μαζί με τον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης προωθεί τη μετατροπή δημοτικών ή δημόσιων κτιρίων σε χώρους στέγασης με τη διαμόρφωση διαμερισμάτων. Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, εισηγούμενος το θέμα τόνισε ότι: «Το οφείλουμε στους πολυπληθείς επισκέπτες των νησιών μας, το οφείλουμε στους πολίτες των Ιονίων Νησιών, το οφείλουμε στους γιατρούς μας».

Το Νοσοκομείο Κέρκυρας προχωρά παράλληλα σε δικές του πρωτοβουλίες με αξιοποίηση χώρων του για στέγαση επικουρικών ιατρών.

Συνδικαλιστικά στελέχη, πάντως, απηύθυναν κάλεσμα στους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς φορείς του νησιού να πάνε στην Αθήνα και να πιέσουν τους αρμόδιους υπουργούς να θεσπίσουν ικανά κίνητρα ώστε να ανατραπεί η κατάσταση υποστελέχωσης των δομών υγείας και παιδείας.

Πηγή: ertnews.gr

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ