Κακλαμάνης στα Παραπολιτικά 90,1: Θέλουμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση μέσω της κριτικής που ασκούμε, προκειμένου να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα

«Εγώ έχω έχει υποστεί τη βάσανο της διαγραφής και μάλιστα, χωρίς να παραπεμφθώ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όταν είχα αρνηθεί να ψηφίσω την εργαλειοθήκη το ΟΟΣΑ. Επομένως επί της αρχής δεν είμαι υπέρ των διαγραφών» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο βουλευτής της ΝΔ, κος Νικήτας Κακλαμάνης, αναφορικά με τον κ. Σαλμά.

Διαβάστε ακόμα: Μάριος Σαλμάς: Διεγράφη επίσημα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ – Ομόφωνη απόφαση από την Επιτροπή Δεοντολογίας

«Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση μέσω της κριτικής που ασκούμε ή θα ασκήσουμε, προκειμένου να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα, διότι διαφορετικά πρέπει να μας εξηγήσει κάποιος, εάν όλα πάνε πάρα πολύ καλά πώς τα δημοσκοπικά ευρήματα της ΝΔ έχουν μπροστά τους τον αριθμό 2» σημείωσε ακόμη, σχετικά με τους 11 βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια». 

Επίσης, κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι αντέδρασαν οι βουλευτές που δεν έχουν πάρει αξιώματα, ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε: «Εγώ είμαι χορτάτος από αξιώματα, δεν κυνηγάω αξιώματα αυτά λέγονται όταν λείπει η ουσιαστική επιχειρηματολογία γιατί αυτοί που είπαν αυτό σταμάτησαν εκεί «είναι παραπονούμενοι γιατί δεν έγιναν υπουργοί», όταν όμως στην επόμενη ερώτηση, όταν αυτή κατατεθεί, δούνε ότι δεν θα είναι μόνο οι ίδιοι 10 αλλά μπορεί να είναι διαφορετικοί 10 βουλευτές τι θα πουν ότι και αυτοί είναι πικραμένοι;».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στα Παραπολιτικά 90,1

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Εγώ έχω έχει υποστεί τη βάσανο της διαγραφής και μάλιστα χωρίς να παραπεμφθώ στην επιτροπή δεοντολογίας όταν είχα αρνηθεί να ψηφίσω την εργαλειοθήκη το ΟΟΣΑ. Επομένως επί της αρχής δεν είμαι υπέρ των διαγραφών. Επίσης είμαι ξεκάθαρα κατά στο να κάνω προσωπικές επιθέσεις είτε αφορούν συναδέλφους μου του κόμματός μου είτε αφορούν συναδέλφους από τα άλλα κόμματα επομένως με την συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Σαλμά δεν συμφωνώ. Δεν συμφωνώ με προσωπικές επιθέσεις.

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Το ότι οι βουλευτές ψηφίσαμε ένα νόμο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε το καθήκον και την υποχρέωση πρώτον να παρακολουθούμε αν εφαρμόζεται ο νόμος αυτός και δεύτερον εάν χρήζει βελτιώσεων επειδή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του νόμου είδαμε ότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα το οποίο υπάρχει στην κοινωνία.

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Το ότι είσαι κυβερνητικός βουλευτής δεν σημαίνει ότι σου αποστερείται το δικαίωμα του κυβερνητικού ελέγχου, ούτε μορφοποιείται καμία ομάδα αντιδραστική για αντιπολίτευση. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση μέσω της κριτικής που ασκούμε ή θα ασκήσουμε προκειμένου να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα διότι διαφορετικά πρέπει να μας εξηγήσει κάποιος εάν όλα πάνε πάρα πολύ καλά πως τα δημοσκοπικά ευρήματα της ΝΔ έχουν μπροστά τους τον αριθμό 2.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι αντέδρασαν οι βουλευτές που δεν έχουν πάρει αξιώματα

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Εγώ είμαι χορτάτος από αξιώματα, δεν κυνηγάω αξιώματα αυτά λέγονται όταν λείπει η ουσιαστική επιχειρηματολογία γιατί αυτοί που είπαν αυτό σταμάτησαν εκεί «είναι παραπονούμενοι γιατί δεν έγιναν υπουργοί» όταν όμως στην επόμενη ερώτηση, όταν αυτή κατατεθεί, δούνε ότι δεν θα είναι μόνο οι ίδιοι 10 αλλά μπορεί να είναι διαφορετικοί 10 βουλευτές τι θα πουν ότι και αυτοί είναι πικραμένοι;

ΔΗΜ: Βλέπετε ότι θα διευρυνθεί ο αριθμός των βουλευτών …

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Μα και τώρα είχαμε «παράπονα» από συναδέλφους γιατί δεν τους είπαμε να προσυπογράψουν την ερώτηση.

Ερωτηθείς για το πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η πρόταση αλλά οπωσδήποτε έχουμε άποψη οι βουλευτές.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να συνδυάσει κάποιος να είναι δήμαρχος και αρχηγός μεγάλου κόμματος

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Τυπικά μπορεί αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο. Αν ο κ. Δούκας μπορεί να τα καταφέρει με γειά του και χαρά του.

Αναφορικά με το ζήτημα των δαπανών στο υπουργείο Τουρισμού

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Δεν είναι κακό τα υπουργεία να είναι ευπρόσωπα σε όλα τα επίπεδα νομίζω όμως ότι το timing ήταν λάθος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ