Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Αστόρια την Τρίτη, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ομογένειας – Τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση του “Atlantic Council”

Επίσκεψη στην Αστόρια θα πραγματοποιήσει την Τρίτη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο εστιατόριο «Ανάσα» («Anassa Taverna»), όπου και έχει προγραμματιστεί η καθιερωμένη δεξίωση με τους εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων.

Οπως έχει ήδη τονιστεί, η εκδήλωση αυτή συνδιοργανώνεται από 23 διαφορετικές οργανώσεις και, συγκεκριμένα, από την AHEPA, την ΠΣΕΚΑ, την Κυπροαμερικανική Ομοσπονδία Αμερικής, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Hellenic American Chamber of Commerce – HAAC), την HALC, το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute – AHI), τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων, τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης, το Συμβούλιο Αλφα – Ωμέγα (Alpha Omega Council), το ελληνικό τμήμα της τράπεζας Flagstar, την Alma Bank, το Αμερικανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο (American Hellenic Chamber – AMCHAM), το Τάγμα Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (Hellenic American National Council – HANC), την Ηγεσία των 100, ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτικών (Hellenic American Bankers Association – HABA), το Πανελλήνιο Ιδρυμα Υποτροφιών (Panhellenic Scholarship Foundation), την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI), το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο και η Εθνική Ελληνική Κοινότητα (National Hellenic Society), το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (HALC), την Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης και το Ιδρυμα του ΟΧΙ («Washington OXI Foundation») με εκτελεστικό διευθυντή τον Μάικ Μανάτο (Mike Manatos), που είναι και ο φορέας υλοποίησης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στη 1 μετά το μεσημέρι και αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα, με δεδομένο ότι κάτι περισσότερο από μια ώρα νωρίτερα θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην έδρα του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση αυτή θα έχει σφιχτή ατζέντα και θα επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, τις περιφερειακές εξελίξεις και το μεταναστευτικό, ενώ από την ελληνική πλευρά θα γίνει αναφορά και στο Κυπριακό, όπου γίνεται προσπάθεια προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την ουσιαστική επανέναρξη των συνομιλιών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα μιλήσει ως τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση του Atlantic Council

Στις 2:00 τα χαράματα ώρα Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει ως τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση του Atlantic Council.

Μαζί με τον Ελληνα Πρωθυπουργό επρόκειτο να βραβευθούν η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι (Georgia Meloni), ο πρόεδρος της Γκάνας Νάκα Ακούφο-Αντο (William Addo Dankwa Akufo-Addo) και η πρωτοπόρος στον τομέα της ψυχαγωγίας από τη Νότια Κορέα Μίκι Λι (Miki Lee).

Το βραβείο θα απονείμει στον κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Δρ Αλβέρτος Μπουρλάς (Dr. Albert Bourla).

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ομιλία στον ΟΗΕ και συναντήσεις

Την Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε την Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον, όπου επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδας στο νέο Σύμφωνο του Οργανισμού, ενόψει των προκλήσεων της νέας εποχής.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρίγκιπα-διάδοχο του Κουβέιτ, Σαμπάχ Αλ Χαλέντ (Sheikh Sabah Al-Khaled Al-Hamad Al-Sabah) με κεντρικό θέμα συζήτησης την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ τον ευχαρίστησε για τη στήριξη του Κουβέιτ στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη διετία 2025-2026.

Στην συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, όπου συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Τέλος, την Δευτέρα το πρωί ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (Mike Pompeo) προχωρώντας σε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων, καθώς και των διεθνών και περιφερειακών εξελίξεων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ