Νίκος Καρανίκας στα Παραπολιτικά: Εκαναν πραξικόπηµα γιατί τους απαξίωσε ο κόσµος

Πολιτικό πραξικόπηµα χαρακτηρίζει ο Νίκος Καρανίκας την απόφαση της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής να καθαιρέσει από πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Κασσελάκη. Επιτίθεται µε τις πιο σκληρές εκφράσεις στα στελέχη της µειοψηφίας, προεξοφλώντας πως θα αποχωρήσουν από το κόµµα.

Ο πρώην σύµβουλο ς στρατηγικής της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό και στην παραφιλολογία περί υπονόµευσης.

Πώς αξιολογείτε την απόφαση της Κ.Ε. να καθαιρέσει τον κ. Κασσελάκη;

Είναι αστεία, πολιτικά απαράδεκτη και καταστατικά αδιάφορη, γιατί είναι αποτέλεσµα συσχετισµών και τίποτε άλλο. Πιστεύω πως πατάνε κάποια στελέχη στο καταστατικό για να κάνουν το πολιτικό τους πραξικόπηµα πιστευτό. Ο λαός έχει κρίση, δεν κάνει ό,τι του λέµε. ∆εν γίνεται πριν από έναν χρόνο κάποια στελέχη, επειδή έχασαν τη δουλειά τους στον 7ο όροφο της Κουµουνδούρου, να ακυρώνουν την απόφαση των µελών. ∆εν άλλαξε τίποτα στην πολιτική µας αυτόν τον έναν χρόνο για να πούµε πως ήρθαµε να «διορθώσουµε» την κρίση των µελών µας.

Κατά την άποψή σας υπάρχει αναντιστοιχία ηγεσίας και βάσης; Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

∆εν είναι κατά την άποψή µου. Είναι µε βάση τα γεγονότα αλλά και την ουσία. Εχουµε ένα συµβάν οργανωτικής και πολιτικής κατάχρησης µιας πλειοψηφίας γραφειοκρατών που επιτίθεται στη δηµοκρατία, δηλαδή σε έναν πολιτικό οργανισµό. Το κόµµα µας. Η πρακτική τους έχει υπερβεί αυτά που λένε, µε κάποια από τα οποία θα µπορούσα και εγώ να συµφωνήσω. Μου είναι, όµως, αδιάφορα αυτά που λένε, διότι είναι αφορµή για να κάνουν το πραξικόπηµά τους. Η διαµαρτυρία τους γίνεται επειδή ο κόσµος τούς έχει απαξιώσει και όχι για πολιτικούς λόγους. Αντιδρούν για καθαρά υπαρξιακούς λόγους.

Ακούγονται διάφορα για τις υποψηφιότητες και τις προϋποθέσεις που πρέπει να µπουν. Μπορεί, πρέπει να είναι κατά την άποψή σας υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης;

Το θεωρώ όχι απλώς αυτονόητο, αλλά απαραίτητο, διότι αλλιώς δεν µπορούµε να υπερασπιστούµε τη δηµοκρατία και την πολιτική απόφαση των µελών. Επαναλαµβάνω πως δεν έγινε κάτι εδώ και έναν χρόνο, παρά µόνο η υπονόµευση του προέδρου από στελέχη που τα έχει απαξιώσει ο κόσµος και τα οποία, στην πλειονότητά τους, δεν έχουν εκλεγεί από τον λαό. 

Ολο το προηγούµενο διάστηµα ο κ. Κασσελάκης έλεγε παντού πως τον υπονόµευε ο κ. Τσίπρας. Συµµερίζεστε αυτή την άποψη;

Το προηγούµενο διάστηµα αυτό που είπε είναι πως ο πρώην πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας, µε την παρέµβασή του στο τελευταίο Συνέδριο έδωσε εντολή να ξαναψηφίσουµε για πρόεδρο. Αυτή την εντολή, που σηµειωτέον απέρριψαν τα µέλη µας, χαρακτήρισε υπονόµευση. Από εκεί και πέρα, δεν έχει καµία σηµασία και αξία αν µετά ο Τσίπρας υπονοµεύει ή κινεί τα νήµατα, καθότι τα στελέχη έχουν τόσα προβλήµατα στο κεφάλι τους -πάνω από όλα την ύπαρξή τους- γιατί ο λαός τούς έχει απαξιώσει και είναι εκτός εποχής, που δεν χρειάζεται κανένας να τους καθοδηγήσει για να επιτεθούν στον πρόεδρο και τα µέλη. Εξάλλου, θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο από τα µέλη. Είναι το ίδιο µε αυτούς που έφυγαν και πήραν µαζί τους τις έντεκα έδρες. Ολα αυτά τα θεωρώ αστεία, και γι’ αυτούς που έφυγαν και γι’ αυτούς που θέλουν να διώξουν τον εκλεγµένο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή τους ακυρώνει την πραγµατικότητα. Προσβάλλουν την Αριστερά, την παρουσιάζουν στον κόσµο ως ξεκούρδιστο τσίρκο, και µάλιστα χωρίς ακροβάτες. Οι ακροβάτες θέλουν την τόλµη της συνεννόησης και της εµπιστοσύνης. Αυτοί πουλάνε τα πάντα για να υπάρξουν. ∆είτε τι συµµαχίες έχουν κάνει για να υπάρξουν.

Μήπως ο κ. Κασσελάκης είναι παράταιρος και «ξένο σώµα» για τα δεδοµένα του ΣΥΡΙΖΑ; Εντέλει, δεν θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ να έκανε ένα δικό του κόµµα µε τα πολιτικά χαρακτηριστικά που εκφράζει;

Αυτός είναι ο πυρήνας ενός ρατσιστικού κοµµατικού λόγου, που θεωρεί κάποιους ανθρώπους ξένο σώµα. Που τον αναπαράγουν αυτοί που έφυγαν και αυτοί που θα φύγουν γιατί χάνουν.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 21/9

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ