Πιερρακάκης: Η συμπερίληψη οφείλει να βρίσκεται στον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας

«Αν υπάρχει κάτι που οφείλει να βρίσκεται στον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας -και εκεί είναι που κρίνονται όχι απλώς τα εκπαιδευτικά συστήματα αλλά οι κοινωνίες- αυτό συνοψίζεται σε μία λέξη, τη λέξη συμπερίληψη». Αυτό τόνισε μέσα από ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ο κ. Πιερρακάκης.

Με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Κηφισιάς, ο υπουργός βρέθηκε στο πλευρό του δημάρχου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Βασίλη Ξυπολυτά και εξέφρασε τη «μεγάλη ικανοποίησή» του για τα εγκαίνια του νέου σχολείου.

«Στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στόχο έχουμε, οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέσα από την εκπαίδευση τα εφόδια για να μπουν στην αγορά εργασίας και να προχωρήσουν στη ζωή τους» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τα ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, στο νέο σχολείο θα φοιτούν από φέτος 24 μαθήτριες και μαθητές στο Γυμνάσιο, ενώ σε λίγα χρόνια θα έχει δυνατότητα να φιλοξενεί συνολικά 72 παιδιά, στην πλήρη λειτουργία του.

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ