Σπίρτζης: Ο Κασσελάκης έβρισε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου – Όποιος λέει να μην κατατεθεί το πόθεν έσχες των υποψηφίων, έχει κάτι να κρύψει

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την πρότασή του για δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των υποψηφίων προέδρων του κόμματος υπερασπίστηκε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός το πρωί της Δευτέρας (23/9) στην εκπομπή ”Ώρα Ελλάδος”: «όποιος λέει να μην κατατεθεί το πόθεν έσχες, έχει κάτι νακρύψει. Δεν μπορεί να είσαι υπόχρεος υποβολής πόθεν έσχες και να λες ότι θέλεις να είσαι πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να λες ότι δεν θα καταθέσω πόθεν έσχες».

Μάλιστα απάντησε στον Παύλο Πολάκη λέγοντας: «κυνηγάει κάποιος ως θύμα κάποιον όταν ζητάει διαφάνεια; Στη δική μου εισήγηση δεν υπάρχει επιτροπή που θα το ελέγξει το πόθεν έσχες αλλά άφορά μόνο τη δημοσιοποίηση». Και πρόσθεσε: «Μπορεί να είναι πρόεδρος κάποιος που χρωστάει στο δημόσιο ή να έχει μετοχές σε εταιρεία και να είναι έμπορος όπλων, για να πω κάτι ακραίο;».

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας: «έχει μια στρατιά επώνυμους στο διαδικτύο που αυτά που γράφουν δεν έχουν σχέση με όσα πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχετε μάθει τόσο καιρό για συμπεριφορές που πίεζαν αφόρητα δημοσιογράφους και συναδέλφους του; Έβρισε μέλη του εκτελετικού γραφείου, άθλια τα πιεστικά SMS στη Νοτοπούλου».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό «αν υπήρχε το παραμικρό ψήγμα αξιοπρέπειας (σ.σ. στον Στέφανο Κασσελάκη) δεν θα ήταν ξανά υποψήφιος. Ένας πρόεδρος για τιν οποίο υποβλήθηκε και πέρασε πρόταση μομφής θα έπρεπε να έχει την αξιοπρέπεια να εξηγήσει. Αντί γι’ αυτό μίλησε για κουκούλες και κουκουλοφόρους».

Τέλος ο κ. Σπίρτζης είπε ότι: «αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει έτσι, εκλογική δύναμη θα έχει μόνο ο Κασσελάκης» και πρόσθεσε πως «το διακύβευμα είναι αν θα συγκροτηθεί ένας ενιαίος πόλος από τα δημοκρατικά κόμματα. Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ είναι στελέχη που μπορούν να αντιληφθούν το χρέος προς τη χώρα. Το 12% ή το 14% δεν γίνεται 35% ούτε κάποιος είναι ηγέτης σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ddidgv5sbl)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ