ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης τηρεί τακτική “σιωπής” για να μην κάνει λάθη ενόψει των εσωκομματικών εκλογών – Τι τον συμβούλευσαν οι επικοινωνιολόγοι του

Τον δρόμο της σιωπής έχουν συστήσει οι επικοινωνιολόγοι στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς οποιαδήποτε αντίδραση ή δήλωσή του μπορεί να πυροδοτήσει αρνητικά το κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί όσα είχε πει στην προηγούμενη συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής τόσο στην εισήγησή του, όσο και στην δευτερολογία του περί κουκουλοφόρων έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πραγματικότητα, η στάση του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προβλημάτισε και απώθησε αρκετά κομματικά στελέχη, με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονταν στην ουδέτερη ζώνη να πάνε με την πλευρά των «87».

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο προβληματίζει τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και το γεγονός οτι ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει να ξανακερδίσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να το φτιάξει… άλλο κόμμα.

Εν τω μεταξύ, η περιοδεία του στην Άρτα, στην πατρίδα της Όλγας Γεροβασίλη, την στιγμή που συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή δεν φαίνεται να του βγήκε σε καλό, καθώς δεν ενημέρωσε την Νομαρχιακή επιτροπή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν άσχημες εντυπώσεις στα τοπικά στελέχη του κόμματος.

Για την ώρα, φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηρεί τις συμβουλές των ειδικών. Γι’ αυτό άλλωστε δεν αντέδρασε το Σάββατο το βράδυ όταν η ΚΕ αποφάσισε να αποτελέσει προϋπόθεση η κατάθεση του «Πόθεν έσχες» για τους υποψηφίους προέδρους. Μόνο οι συνεργάτες του δήλωσαν ότι την τελική απόφαση θα την πάρει το συνέδριο.

Την πρόταση για το «Πόθεν έσχες», που πέρασεμε 87 υπέρ και 84 κατά, την επανέφερε -παρά το γεγονός ότι η Πολιτική Γραμματεία την είχε παγώσει – ο Χρήστος Σπίρτζης. Μάλιστα, πολιτικά την αιτιολόγησε λέγοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη «να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοουμένων για ”μαύρα” ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων».

Η πρότασή του ήταν απόλυτα συγκεκριμένη, καθώς ζητούσε η κατάθεση του «Πόθεν εσχες» να συνοδεύει τις 30 υπογραφές των στελεχών που στηρίζουν τον κάθε υποψήφιο.

«Σε αυτό το πλαίσιο οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος θα καταθέτουν με την υποψηφιότητά τους το πόθεν έσχες που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές, ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πριν την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην πραγματικότητα κανένα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ελέγχει το «Πόθεν έσχες» του κάθε υποψηφίου. Από την στιγμή, ωστόσο, που θα είναι αναρτημένο στο σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ οποιοδήποτε μέλος θα μπορεί να το ελέγξει και να το αμφισβητήσει, ζητώντας από το συνέδριο να μην προχωρήσει η υποψηφιότητα.

Οι συνεργάτες του πρώην προέδρου παραπέμπουν στο έκτακτο συνέδριο λέγοντας ότι εκεί θα ληφθεί απόφαση για το θέμα, αν και ο πρώην πρόεδρος έχει δηλώσει ότι το έχει καταθέσει από τις αρχές του καλοκαιριού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νίνα Κασσιμάτη ανέφερε ότι «το Συνέδριο, που είναι το ανώτατο όργανο, θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για όλα και η ελληνική κοινωνία ήδη διαπιστώνει ενεή την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να κρατηθούν στις καρέκλες τους και να θέσουν σε ομηρία τον πρόεδρο που θα εκλέξει η κοινωνία ξανά κόντρα στις βουλήσεις της γραφειοκρατίας».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ