Χρηστίδου στα Παραπολιτικά 90,1: Η βάση δεν αποδέχεται την απομάκρυνση Κασσελάκη

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα είναι αν θα μας μείνουν οι ψηφοφόροι, υπάρχει ένα σχέδιο βίαιης ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ που το απεργάζονται κάποιοι και εντός και εκτός του κόμματος», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ραλλία Χρηστίδου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη.

Σε σχέση με την «έκπτωση» του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία, τόνισε πως «για μας το θέμα δεν θεωρείται λήξαν έτσι όπως είπε πρόσφατα η πολιτική γραμματεία, όλες οι αποφάσεις ελέγχονται από το συνέδριο» και πρόσθεσε ότι «η βάση δεν αποδέχεται την απομάκρυνση Κασσελάκη και εμείς στο συνέδριο θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε την άποψη αυτή, της βάσης».

Είπε επίσης πως «η άποψή μου είναι ότι αν τηρηθούν όλες οι διαδικασίες όπως πρέπει θα είναι ξανά ο Κασσελάκης ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εξαπέλυσε πυρά» και κατά της Όλγας Γεροβασίλη, που τόνισε ότι είναι αναγκαίο «να κάνουμε τα πάντα για να μην εκλεγεί ο Κασσελάκης», σημειώνοντας: «Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην εκλεγούν οι άλλοι, αλλά για να κερδίσει η επιλογή της βάσης».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, η Ραλλία Χρηστίδου επεσήμανε:

Ερωτηθείσα αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος

Ρ.ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ: Το ζητούμενο είναι αν θα μείνουν οι ψηφοφόροι, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποι που περιμένουν από αυτό το χώρο τη δική τους δικαίωση.

Ρ.ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ: Οι ψηφοφόροι μας είναι όλοι σε αναβρασμό, είναι πάρα πολύ δυσαρεστημένοι από την όλη κατάσταση γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος υπονομεύτηκε από την πρώτη στιγμή της εκλογής του. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, έχει να κάνει με ένα σχέδιο βίαιης ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα ποιος απεργάζεται τη βίαιη ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ρ.ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ: Πάντως όχι ο κόσμος που ψήφισε Στ. Κασσελάκη, όχι ο κόσμος που στήριζε ΣΥΡΙΖΑ και Αλ. Τσίπρα όλο το προηγούμενο διάστημα, πάντως όχι εμείς. Κάποιοι άλλοι εντός, εκτός δεν το γνωρίζω…

Ρ.ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ: Εμείς δεν θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην εκλεγούν οι άλλοι, εμείς θα κάνουμε ότι μας υπαγορεύει η συνείδησή μας και ο αξιακός μας κώδικας για να δικαιωθεί η ανόθευτη έκφραση του λαού του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας ενδιαφέρει να χάσουν κάποιοι, μας ενδιαφέρει να κερδίσει η επιλογή της βάσης διότι με την αντι-καταστατική, αντι-θεσμική και προβληματική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ καθαιρέθηκε αυτομάτως από ένα Όργανο κατώτερο του συνεδρίου. Το θέμα δεν είναι λήξαν.

Ρ.ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ: Η βάση δεν αποδέχεται αυτή την απόφαση (απομάκρυνση του κ. Κασσελάκη).

Ρ.ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ: Εκτιμώ ότι ο Στ. Κασσελάκης θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Αν τηρηθούν όλα σωστά θα είναι εκείνος ο επόμενος πρόεδρος.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ