Γιώργος Αυτιάς: Ζήτησε άμεση χρηματοδότηση των ελληνικών συνόρων και της άμυνας με ερώτηση στην Κομισιόν

Άμεση χρηματοδότηση των ελληνικών συνόρων και της ελληνικής άμυνας ζήτησε με ερώτηση του στην Ευρωπαϊκή Επτροπή ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αυτιάς.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αυτιάς τόνισε ότι ότι «ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωταγωνιστεί σταθερά στην προσπάθεια για ευρωπαϊκή αμυντική ολοκλήρωση», και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με τεράστια ακτογραμμή που ξεπερνάει τα 15.000 χιλιόμετρα. Τα Ελληνικά σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά και πρέπει να προστατευθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζει επίσης στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έχει δηλώσει, ότι η Ευρώπη πρέπει να διαθέτει δική της αμυντική βιομηχανία. Όχι για σκοπούς ανταγωνισμού, αλλά για να είμαστε σε θέση να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας. Πρέπει να αλλάξουν οι δημοσιονομικοί κανόνες όσον αφορά την Άμυνα. Αυτό θα ήταν το κυριότερο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον».

Με βάση αυτά τα δεδομένα ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  1. Θα υπάρξει δημοσιονομική  χαλάρωση κανόνων που θα αφορούν την Άμυνα;
  2. Με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθούν  χώρες με τεράστια σύνορα όπως η χώρα μας;
  3. Σε ποια μέτρα πρόκειται να προβεί για  την δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση που θα   ενισχύσουν την αμυντική τεχνολογική και βιομηχανική βάση και θα αντιμετωπίσουν κρίσιμα κενά δυνατοτήτων;
  4. Θα εισηγηθεί  την έκδοση  κοινών ομολόγων για την άμυνα;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ