Μαρινάκης: “Ο Σαλμάς παριστάνει τον ήρωα, αλλά διεγράφη για συκοφαντίες, όχι για τα κόκκινα δάνεια”

Στις δηλώσεις του διαγραφέντα πλέον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριου Σαλμά, απάντησε στο πλαίσιο του briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Νομίζω κάνει προσπάθεια, μετά από την αυτονόητη ομόφωνη απόφαση διαγραφής του από την Επιτροπή Δεοντολογίας, να καταστήσει εαυτό του θύμα ή ήρωα κόκκινων δανείων ή νομοσχεδίων» σχολίασε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Η πραγματικότητα αμφισβητεί τις αιτιάσεις του. Γιατί δεν ήταν μόνο ο Σαλμάς που δεν υπερψήφισε το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Κάποιοι που απείχαν ή καταψήφισαν είναι μέλη της κυβέρνησης. Δεν είχε τεθεί κομματική πειθαρχία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Σαλμάς έκανε μία ερώτηση μαζί με άλλους βουλευτές. Η ερώτηση απαντήθηκε άμεσα. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση επικρότησε τη διαδικασία των ερωτήσων βουλευτών». Στη συνέχεια σχολίασε: «Άρα με το να προσπαθεί ο κ. Σαλμάς να πει ότι διεγράφη για την ερώτηση που έκανε μαζί με άλλους συναδέλφους – και θα συνεχίσουν οι βουλευτές να κάνουν ερωτήσεις – αυτό είναι κάτι που η πραγματικοτητα αμφισβητεί».

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε επίσης: «Ο κ. Σαλμάς διεγράφη γιατί σε αντίθεση με άλλους βουλευτές της ΝΔ, σε αντίθεση με το τι προβλέπει η λειτουργία της ΚΟ, συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις. Τη στιγμή που για το θέμα αυτό έκανε ερώτηση στις 25 Ιουνίου, απάντησε η κ. Μενδώνη και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο κ. Σαλμάς δεν επανήλθε. Στις 23 Ιουλίου ζήτησε έγγραφα, του επεδόθσαν. Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο ένδικα βοηθήματα και έχουν απορριφθεί. Άρα δεν υπάρχει ζητήματα ως προς τι διαγωνιστικό σκέλος».

Σχολίασε δε: «Στη ΝΔ έχουμε μάθει ότι εάν υπάρχει κάτι με ποινική διάσταση, να πηγαίνουμε στη δικαιοσύνη όχι να παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια». Υποστήριξε ότι γεννά “εύλογα ερωτήματα” η στάση του κ.Σαλμά. Ενώ χαρακτήρισε: «Άδικο για το σύνολο των βουλευτών να συνδέουμε μία διαγραφή με την ψήφο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο ή με ένα ζήτημα όπως τα κόκκινα δάνεια». Σημείωσε πάντως για το θέμα των κόκκινων δανείων ότι: «Ναι έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη, αλλά είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα της πολιτικής μας. Δεν θα πυροβολούμε τα πόδια μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε πάντως να δέχεται ερωτήματα περί ενδεχόμενης σύνδεσης της διαγραφής με την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια και μηνύματος προς τους υπόλοιπους γαλάζιους βουλευτές.

«Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ που διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια και δεν πάει στη δικαιοσύνη» είπε ο κ. Μαρινάκης και τόνισε: «Η συμπεριφορά του κ. Σαλμά είναι ατομική συμπεριφορά. Δε συνδέεται με άλλη συμπεριφορά βουλευτή της ΝΔ».

Κατηγόρησε δε το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας για «συκοφαντίες σε τηλεδικαστήρια». «Οποιοσδήποτε μπορεί να πει για ένα διαγωνισμό ότι είναι φωτογραφικός. Δημοκρατία έχουμε. Αρκεί να μπορεί να το τεκμηριώσει. Και αν μπορεί να το τεκμηριώσει δεν είναι η τηλεόραση μέρος να το κάνει. Στη δημοκρατία τα τηλεδικαστήρια δεν έχουν θέση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κάλεσε τέλος τον κ.Σαλμά να παραδώσει την έδρα του στη ΝΔ. «Είναι δεδομένο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το δέον είναι η παράδοση της έδρας. Κάποιος εκλέγεται επειδή μετέχει στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος», είπε, αν και σημείωσε ότι αυτό είναι απόφαση του ίδιου του βουλευτή, τον οποίο ουδείς μπορεί να υποχρεώσει να παραδώσει την έδρα του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ