Επιτυχημένη η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για δοκιμαστικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις πρωινές ώρες επί της Ε.Ο. Λευκίμμης στην είσοδο της πόλης της Κέρκυρας

Σε εφαρμογή τέθηκαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2024 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην είσοδο της πόλης της Κέρκυρας, επί της Ε.Ο. Λευκίμμης και συγκεκριμένα από την περιοχή των Καναλίων έως και τα Τρία Γεφύρια.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, που αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και σύμφωνα με το οποίο από τις πρώτες πρωινές ώρες (07:00-07:30) μέχρι και πριν το μεσημέρι (10:30-11:00) παραχωρείται -με τη χρήση ειδικών κώνων- μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στα οχήματα, τα οποία κινούνται με κατεύθυνση προς την πόλη της Κέρκυρας.

Ως εκ τούτου, οι λωρίδες με κατεύθυνση προς την πόλη γίνονται δύο, στο χρονικό διάστημα της ημέρας που προαναφέρθηκε και κατά το οποίο ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι πολύ μεγάλος στην είσοδο της πόλης, ενώ αντίστοιχα στο αντίθετο ρεύμα (έξοδος από την πόλη) διατηρείται μία λωρίδα.

Για τη διευκόλυνση των οδηγών, κατά μήκος της Ε.Ο. Λευκίμμης, όπου πραγματοποιούνται οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, βρέθηκαν μέλη της Πολιτικής Προστασίας, τόσο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όσο και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, όπως βέβαια και δυνάμεις της Τροχαίας Κέρκυρας μαζί με τον Διοικητή της.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, όσο και Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργος Μάμαλος, παρακολούθησαν επί τόπου την εφαρμογή των συγκεκριμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, το «αποτύπωμα» των οποίων χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως επιτυχημένο και μάλιστα, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς στην Κέρκυρα υπήρχε βροχόπτωση από νωρίς το πρωί της Τρίτης.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ