Νίκος Κωνσταντόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχτηκε σε ένα αρχηγικό εκλογικό κόμμα – Τα φαινόμενα που υπάρχουν σήμερα είναι διαλυτικά

«Όλοι αυτοί οι οποίοι επικαλούνται την ιστορία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, για να δικαιολογήσουν αυτό το ρεζίλι, είναι αναιδείς», δήλωσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» του ΕΡΤNews, με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, και σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα.

*Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για ΝΔ και κόμματα στα δεξιά της – Καθαρό προβάδισμα σε Κασσελάκη, με βραχεία κεφαλή προηγείται ο Δούκας

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική αναίδεια και την ιστορική ύβρι που παρατηρούνται σήμερα.

«Το να μην σέβεσαι και να μην εκτιμάς έναν αγώνα ιδεών και αξιών που έγινε σε δύσκολες συνθήκες είναι ντροπή», σημείωσε.

«Σήμερα υπάρχει ένας ξεπεσμός, υπάρχει ένας διασυρμός. Είναι ξεπεσμός και διασυρμός των πάντων: της αριστεράς, του πολιτικού συστήματος, της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Επισήμανε επίσης ότι «τα μέλη που ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάνε τίποτε για την εμπειρία που υφίστανται».

«Μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αρχηγικό εκλογικό κόμμα»

Αναφερόμενος στην εσωτερική κατάσταση του κόμματος, είπε: «Αυτό είναι διασυρμός της πολιτικής. Η προσωποποίηση της πολιτικής δεν με εκφράζει ποτέ. Τα φαινόμενα που υπάρχουν σήμερα είναι διαλυτικά».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε τη γνώμη του ότι οι ευθύνες είναι συλλογικές.

«Η ευθύνη είναι και της προηγούμενης ηγεσίας και της τωρινής ηγεσίας», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή έχει ιστορία και ονοματεπώνυμο, προερχόμενη από την «μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αρχηγικό εκλογικό κόμμα».

«Τα δημοκρατικά φαινόμενα είναι αστειότητες», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η ευθύνη είναι σε όλους εκείνους οι οποίοι εμφανίζονται ως στελέχη με ναπολεόντειο σύνδρομο».

Αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές διαδικασίες, είπε: «Αυτές οι διαδικασίες κοστίζουν. Στην πολιτική δεν υπάρχει κάτι που να μένει μετέωρο στο ηθικό και κοινωνικό επίπεδο».

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε την ανάγκη για αλλαγή, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους θεσμούς.

«Η Αριστερά δεν είναι αυτή τη στιγμή σε μία ευνοϊκή περίοδο», υπογράμμισε, «παρά το γεγονός ότι η συγκυρία θα ευνοούσε την ενίσχυση μιας σύγχρονης ανανεωτικής αριστεράς».

«Υπάρχει μια κρίση δομική, προγραμματική, πολιτική σε όλη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ