Σαλμάς: Δεν παραδίνω την έδρα μου – Ο Μητσοτάκης έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης

Στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε δημοσίως για πρώτη φορά ο Μάριος Σαλμάς, σχολιάζοντας τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν και στην τριβή με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλύπτοντας μάλιστα τον διάλογο που είχε μαζί του, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν παραδίδει την έδρα του λέγοντας σχετικά πως, «η έδρα είναι εντολή των πολιτών. Οι πολίτες είπαν ότι θέλω να εκφράζω τις ιδέες τους. Για να έχω άποψη, πέρασα από έντεκα εκλογικές αναμετρήσεις. Η απόφαση να βρεθώ εκτός κόμματος και ΚΟ δεν μου δίνει το δικαίωμα να παραιτηθώ από την έδρα μου».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας το πρωί της Τρίτης (24/9) στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» είπε αρχικά σχετικά με τους λόγους διαγραφής του ότι: «κανένας δεν γνωρίζει, ούτε η Επιτροπή Δεοντολογίας που με κάλεσε να δώσω εξηγήσεις. Γι’αυτό κράτησε μόνο 48 δευτερόλεπτα», ενώ περιγράφοντας τον διάλογο με τον Γιάννη Τραγάκη, είπε ότι έφυγε από μέσα με ένα χαρτί που έκανε λόγο για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

«Στην περίπτωσή μου διαγράφηκα για τις απόψεις μου», υποστήριξε ο Μάριος Σαλμάς, τονίζοντας πως, «το άρθρο 60 αναφέρει πως: ο βουλευτής έχει απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης». Ο ίδιος «βλέπει» ως λόγο για τη διαγραφή του διάλογο που είχε με τον Πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές.

«25 χρόνια δεν έδωσα μία αφορμή, δεν έφερα στην παράταξή μου αντίρρηση σε ένα νομοσχέδιο. Ούτε τώρα έδωσα αφορμή για να συμβεί αυτό. Απλά μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ για να μεριμνήσουμε γιατί ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη στις ευρωεκλογές – είπα την προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι μία αναστρέψιμη- μπροστά στον Πρωθυπουργό», είπε σχετικά και σχολίασε: «Όλοι υπηρετούμε την παράταξη. Όποιος έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης, κάνει λάθος».

«Γιατί ο γιος του πρωθυπουργού ανακοίνωσε από την Αμερική; Είναι λάθος να πιστεύεις ότι σου ανήκει ο κόσμος που εμπιστεύεσαι; Εμείς υπηρετούμε τον κόσμο», είπε και απάντησε ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον: «Ποιος νοιάζεται τι θα κάνω εγώ; Ο κόσμος έχει τα προβλήματά μου. Οι ιδέες που εκφράζει ο κάθε Σαλμάς πού θα βρουν στέγη κι αν υπάρχει ανάγκη να εκφραστούν».

«Τόσο καιρό είχα την άποψη πως μπορώ να πείσω τον πρωθυπουργό να στρίψει το καράβι και να ακούσει τα θέματα των πολλών, τότε θα πάω σπίτι μου. Θα έχω επιτελέσει τον σκοπό μου», συμπλήρωσε.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα παραδώσει την έδρα του, λέγοντας σχετικά πως, «η έδρα είναι εντολή των πολιτών. Οι πολίτες είπαν ότι θέλω να εκφράζω τις ιδέες τους. Για να έχω άποψη, πέρασα από έντεκα εκλογικές αναμετρήσεις. Η απόφαση να βρεθώ εκτός κόμματος και ΚΟ δεν μου δίνει το δικαίωμα να παραιτηθώ από την έδρα μου».

Ο διάλογος με τον Πρωθυπουργό

Ο Μάριος Σαλμάς αποδίδει τη διαγραφή του στον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και υποστήριξε πως τον αποκαλύπτει για πρώτη φορά στον Γιώργο Παπαδάκη και τους τηλεθεατές.

«Του είπα: είναι ωραίο να λες ότι πάμε μπροστά, αλλά όταν πας μπροστά, πρέπει να ξέρεις με ποιον πολιτικό μπούσουλα πας. Πχ όταν αποφασίζεις σε ποιους θα δώσεςι τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τις έδωσες στους λίγους, όχι στους πολλούς. Ωραία λέτε να φορολογήσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες, να ελέγξουμε τα υπερκέρδη. Τι σημαίνει υπερκέρδη; Γιατί έγκαιρα δεν πήρες μέτρα να το προλάβεις; Δεν είναι όλα εισαγόμενα. Δεν μπορώ να δεχτώ μία εταιρεία να παίρνει στην ελάχιστη τιμή όλα τα κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων, κι η κ.Μενδώνη να λέει ‘δε με νοιάζει η τιμή’, με νοιάζει να είναι καλά τα κυλικεία. Απέρριψε προσφορά με διπλάσια τιμή»

«Μου απάντησε: δεν δέχομαι υπονοούμενα ότι υπηρετώ τους λίγους, αν ήμασταν με τους λίγους, δεν θα είχαμε πάρει 41%», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ισχυριζόμενος πως, αυτός ήταν ο διάλογος που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή «η αφορμή ήταν ότι είπα σε πρωινή συνέντευξη πριν: διαχρονικά 80 νοσοκομεία δίνουν τα κυλικεία τους, κάθε διοικητής περιγράφει τους όρους. Αυτό δεν πρέπει να τελειώσει σε μια Ελλάδα που ταλαιπωρήθηκε; Είναι δύσκολο να καθίσει ένας υπουργός και να βάλει τους όρους; Δόθηκαν 8 δισ. συμβάσεων, το 72% ήταν απευθείας αναθέσεις. Δεν μπορούμε για τις ανοιχτές διαδικασίες να δίνουμε φωτογραφικούς διαγωνισμούς και στους υπόλοιπους να δίνονται απευθείας αναθέσεις».

Και απαντώντας σε σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου είπε πως, «δεν προσπαθώ να γίνω ήρωας». Εξήγησε πως, «στις τελευταίες εκλογές περιόδευσα και το τελευταίο χωριό. Σε χωριά που είχαν 6000 κατοίκους, και τώρα 4000. Είχαν εφορία, ΕΛΤΑ, ειρηνοδικεία, τράπεζες. Στο τέλος είδα ότι μέρος αυτής της ανάπτυξης δεν έφτασε στην ύπαιθρο. Πότε μίλησε ο πρωθυπουργός για την επαρχία; Και τότε αποφάσισα να δώσω μάχη για τον κόσμο».

Το «σπάσιμο της χημείας» με τον Μητσοτάκη

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μίλησε για τη στιγμή που χάλασε η «χημεία» του με τον Πρωθυπουργό.

«Η χημεία μου με τον πρωθυπουργό ‘έσπασε’ σε μία στιγμή. Όταν τον είδα χαμογελαστό στην τηλεόραση να υποδεικνύει στους βουλευτές αποχή από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν απάντησε ποτέ όταν τον ρώτησα ποιος σου είπε να προτείνεις αποχή;».

Σχολιάζοντας τις φήμες που θέλουν τον Πρωθυπουργό να βγαίνει για ποτό με τους βουλευτές μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη είπε: «Οι βουλευτές δεν θέλουν μασάζ, η εντολή του λαού θέλει να διορθώσεις τα κακώς κείμενα».

Και πρόσθεσε πως, «η ΝΔ είναι ένας πολιτικός φορέας που έχει αξίες και ιδέες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το κόμμα έχει ζήσει πολλούς αρχηγούς και προέδρους. Γιατί δεν είμαι μόνο εγώ που μίλησα για τον σημερινό πρωθυπουργό, είναι και δύο πρώην πρωθυπουργοί που μίλησαν δημόσια. Όπως είπε κι ο Καραμανλής: όταν νομίζεις πως εσύ έχεις δίκιο κι όλοι οι άλλοι άδικο, μάλλον κάνεις λάθος».

Συμπλήρωσε δε πως, του λέει ο κόσμος «αυτή η ανάπτυξη δεν έφτασε σε μας».

«Είναι ωραίο που όλες οι γαλακτοβιομηχανίες εξαγοράζονται τα funds; Γιατί τα funds δεν επενδύουν, εξαγοράζουν. Χαίρομαι που δεν θα χρειάζεται πια να ψηφίζω λόγω κομματικής πειθαρχίας», κατέληξε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4e8hosa5f9t)

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ