Αντίστροφη μέτρηση για το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ: Τα προφιλ, οι αιχμές και οι στόχοι των υποψηφίων

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το πολυαναμενόμενο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ίσως επηρεάσει την εκλογική αναμέτρηση.

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης θα «παραταχθούν» στις 21:00 το βράδυ, στο στούντιο της ΕΡΤ, όπου θα επιχειρήσουν να αναπτύξουν τις θέσεις τους, να «στριμώξουν» πολιτικά τους αντιπάλους τους και εν τέλει να πείσουν για την υπεροχή τους, με το βλέμμα στην κάλπη της 6ης Οκτωβρίου.

Οι τηλεθεατές θα έχουν την δυνατότητα να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν ποιος από τους έξι υποψηφίους είναι ο πλέον κατάλληλος για να διαχειριστεί τις τύχες του κόμματος την επόμενη τετραετία, ενώ κερδισμένος θα βγει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη.

Οι όροι και οι θεματικές ενότητες

Tις ερωτήσεις στους υποψηφίους θα υποβάλουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς. Οι δύο δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι (6) follow up ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’

Κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε φορές -κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας- υποβολής ερωτήσεων, τοποθέτησης, αλλά και σχολίου σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα.

Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, χρονικής διάρκειας έως 90’’.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου θα είναι στα αριστερά των δύο δημοσιογράφων της ΕΡΤ και στα δεξιά τους Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας, Μιχάλης Κατρίνης.

Θα τοποθετηθούν σε έξι θεματικές ενότητες και θα έχουν και απευθειας διάλογο μεταξύ τους ρωτώντας ο ένας τον άλλο, ενώ θα απαντήσουν σε follow up ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Συμφώνησαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους στις θεματικές ενότητες.

  1. Οικονομία-Ανάπτυξη    
  2. Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό  
  3. Εξωτερική πολιτική-Άμυνα- Ευρωπαϊκή Ένωση 
  4. Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση    
  5. Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση
  6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα    

Το προφίλ, οι αιχμές και οι στόχοι των υποψηφίων

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει έναν απολογισμό της θητείας του, θυμίζοντας τη διαρκή αυξητική πορεία του κόμματος και τις νίκες που πέτυχε απέναντι στη ΝΔ. Θα επιμείνει στην πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ από άλλες πολιτικές δυνάμεις και στην επαναφορά του, ως κυρίαρχης πολιτικής δύναμης, καθώς και στους 8 συγκεκριμένους εθνικούς στόχους, που αποτελεί απάντηση σε όσους προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι αντίπαλοί του θα τονίσουν ότι η δυναμική του κόμματος, υπό την ηγεσία του, έχει πιάσει «ταβάνι» και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει αλλαγή.

Ο Παύλος Γερουλάνος θα αναδείξει τα οργανωτικά και προγραμματικά βήματα του σχεδίου για την «Αναγέννηση της χώρας», «ένα σχέδιο Πατριωτικό, Ανθρωποκεντρικό, Σοσιαλιστικό», που θα δώσει κατεύθυνση στον προοδευτικό χώρο, ενώ θα επιμείνει στο ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής για να μπορεί να δώσει τη μάχη και εντός βουλής. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν ο κ. Γερουλάνος θα δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση του με την Άννα Διαμαντοπούλου μετά την χθεσινή της δήλωσή ότι βουλευτής Αθηνών μπορεί να είναι πρόεδρος της ΚΟ, στην περίπτωση που η ίδια εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου θα αναφερθεί στην αναγκαιότητα ριζικών αλλαγών στο κόμμα «για να αλλάξουμε και τη χώρα, προβάλλοντας σαφείς και καθαρές προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, ενώ θα μιλήσει για την μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει ως η δύναμη του πατριωτισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρύθμισης.

Η Άννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της θα προβάλλει τη μεγάλη κυβερνητική εμπειρία και θα επιχειρήσει να πείσει πως είναι «πρωθυπουργήσιμη». Η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος αναμένεται να ξεδιπλώσει το σχέδιο και το όραμά της για το «Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ», ενώ θα παρουσιάσει το δικό της αφήγημα για τη νέα μεταρρυθμιστική σοσιαλδημοκρατία στη χώρα. Συνυποψήφιοι της αναμένεται να αφήσουν αιχμές εναντίον της για την απόσταση που είχε κρατήσει από το κομματικό ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και για παλαιότερες δηλώσεις της.

Ο Χάρης Δούκας θα υποστηρίξει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει η ψυχή της προοδευτικής παράταξης που θα κυβερνήσει, ενώ θα προβάλλει ένα άλλο μοντέλο διοίκησης του κόμματος, που θα είναι μεγάλο, ανοιχτό, με όλες τις οργανώσεις δραστήριες, συμμετοχικό, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν ισότιμα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης θα μιλήσει για την ανάγκη ρήξης με το μικρό φοβικό ΠΑΣΟΚ και για τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας που θα είναι ικανό να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ