Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Απόψε το κρίσιμο debate – Πώς θα καθήσουν στο στούντιο της ΕΡΤ οι έξι μονομάχοι (Εικόνα)

Κάτι λιγότερο από τρεις ώρες έχουν απομείνει μέχρι να ξεκινήσει το κρίσιμο debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το οποίο θα προβληθεί από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ. Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης προετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της παρουσίας τους, μέσω της οποίας θα αναπτύξουν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες.

Πώς θα κάθονται οι υποψήφιοι στο studio

Στην κεφαλή θα είναι οι δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και Απόστολος Μαγγηριάδης. Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου θα είναι στα αριστερά των δύο δημοσιογράφων της ΕΡΤ και στα δεξιά τους Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας, Μιχάλης Κατρίνης. Η καινοτομία που θα έχει το συγκεκριμένο debate θα είναι οι follow up ερωτήσεις και οι απαντήσεις των υποψηφίων μεταξύ τους και μάλιστα πέντε φορές κατά τη διάρκεια τις τρίωρης σχεδόν αναμέτρησης.

pasok-debate-1-768x432

Τεχνολογικά υπερσύγχρονα studio

Στο τεχνολογικά υπερσύγχρονο studio του ERTNEWS, όπου θα φιλοξενηθεί η τηλεμαχία, θα χρησιμοποιηθούν τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως 3D Animation, ενώ αυτό στο οποίο θα διαφέρει είναι η διάδραση που θα έχουν μεταξύ τους οι υποψήφιοι. Μέσα από τις 8 κάμερες που θα τοποθετηθούν και ανά πάσα στιγμή το κοινό θα μπορεί να βλέπει τις αντιδράσεις όλων των υποψηφίων.

Οι έξι θεματικές

Οι έξι θεματικές στις οποίες οι υποψήφιοι θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις είναι οι ακόλουθες:

Οικονομία-Ανάπτυξη
Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό
Εξωτερική πολιτική-Άμυνα- Ευρωπαϊκή Ένωση
Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση
Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση
ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ και η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90”. Οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι (6) follow up ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε ερώτηση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

Κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα πέντε φορές -κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας- υποβολής ερωτήσεων, τοποθέτησης, αλλά και σχολίου σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, αλλά και σε διαφορετική ενότητα. Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις. Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, χρονικής διάρκειας έως 90’’.

Οι αναρτήσεις των υποψήφιων προέδρων λίγο πριν το debate

ΠΑΣΟΚ: Το ενωτικό μήνυμα Ανδρουλάκη ενόψει των εσωκομματικών εκλογών – “Πορευτήκαμε με ευπρέπεια”Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα» δίνουν και παίρνουν με την κατάσταση να θυμίζει ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί στο ΠΑΣΟΚ όπου σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.

Λίγες ώρες πριν το αποψινό debate των υποψήφιων προέδρων, ο Νίκος Ανδρουλάκης με ανάρτησή του στο Facebook στέλνει ενωτικό μήνυμα και τονίζει ότι με το αποψινό debate ολοκληρώνεται ένα ακόμα βήμα του οδικού χάρτη που παρουσίασε στις 30 Ιουνίου (σ.σ όταν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών).

Ακόμη υποστηρίζει ότι «από την πρώτη στιγμή, βασικός μου στόχος ήταν η διασφάλιση της ενότητας μέσα από μια διαδικασία εκλογής, η οποία σε ένα πλαίσιο ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού, θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και θα τιμά την ιστορική διαδρομή και παράδοση της παράταξής μας».

Σύμφωνα με τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιο για την ηγεσία του Κινήματος «κατά γενική ομολογία, έως σήμερα το έχουμε καταφέρει και γι’ αυτό μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Μετά τον ενωτικό εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων από την ίδρυση μας, την παρουσίαση των υποψηφίων στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, φτάσαμε στη διοργάνωση της αποψινής τηλεοπτικής συζήτησης. Ένα debate με απευθείας ανταλλαγή απόψεων, που είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός».

Αναλυτικά η ανάρτηση Ανδρουλάκη:

«Με την πραγματοποίηση του debate απόψε το βράδυ ολοκληρώνεται ένα ακόμα βήμα του οδικού χάρτη, που παρουσίασα στις 30 Ιουνίου, όταν και ανακοίνωσα τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου, ώστε να μη σύρεται το κόμμα σε μια παρατεταμένη εσωστρέφεια.

Από την πρώτη στιγμή, βασικός μου στόχος ήταν η διασφάλιση της ενότητας μέσα από μια διαδικασία εκλογής, η οποία σε ένα πλαίσιο ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού, θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και θα τιμά την ιστορική διαδρομή και παράδοση της παράταξής μας. Κατά γενική ομολογία, έως σήμερα το έχουμε καταφέρει και γι’ αυτό μπορούμε να είμαστε περήφανοι. 

Μετά τον ενωτικό εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων από την ίδρυση μας, την παρουσίαση των υποψηφίων στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, φτάσαμε στη διοργάνωση της αποψινής τηλεοπτικής συζήτησης. Ένα debate με απευθείας ανταλλαγή απόψεων, που είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.

Απόψε, λοιπόν, στις 21:00 στους δέκτες της ERTNEWS θα έχετε την ευκαιρία να μας ακούσετε, να κρίνετε, να συγκρίνετε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Συνεχίζουμε μαζί!»


Διαμαντοπούλου: Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ, δυναμώνουμε την κοινωνία

Η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε ανάρτηση με τα hashtags #NaiGinetai και #MetinAnna και έγραψε: «Απόψε στις 21:00 στο ERTNEWS στο debate με τους συνυποψηφίους μου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που συντονίζουν ο Απόστολος Μαγγηριάδης και ο Γιώργος Κουβαράς. Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ, Δυναμώνουμε την Κοινωνία».

«Απόψε στις 21:00 στην ΕΡΤ, παρακολουθήστε ζωντανά το DEBATE των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ» είναι το μήνυμα που στέλνει από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος.

 

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ