Καλαφάτης: Ο Σαλμάς διαγράφηκε διότι έθιξε την ακεραιότητα συναδέλφου

Στην προσβολή κατά ακεραιότητας συναδέλφου βουλευτή της ΝΔ απέδωσε την διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο γενικός γραμματέας της ομάδας Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας την Δευτέρα 24.09 στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Λίγο μετά από την τοποθέτηση του κ. Σαλμά στην ίδια εκπομπή στην οποία κατηγόρησε την ηγεσία Μητσοτάκη για διαμόρφωση “ιδιοκτησιακής” αντίληψης για την παράταξη της ΝΔ, κ. Καλαφάτης επισήμανε:

«Δεν τίθεται ζήτημα περιορισμού της ελευθερίας της πολιτικής έκφρασης του κ. Σαλμά ως βουλευτή. Η διαγραφή του δεν έγινε επειδή άσκησε τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, ούτε επειδή συνυπέγραψε την ερώτηση των 11 βουλευτών για τα “κόκκινα” δάνεια. Στη διάρκεια των διακυβερνήσεων ΝΔ – Μητσοτάκη έχουν κατατεθεί περισσότερες από 9.000 διαφορετικές επίκαιρες ερωτήσεις εκ μέρους βουλευτών. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του δόθηκε κανονικά ο λόγος και η ευκαιρία να τοποθετηθεί. Το ότι εξήλθε σε μόλις 8 δευτερόλεπτα από το χώρο, δεν αφορά την Επιτροπή, αλλά τον ίδιο, και είναι το μόνο το οποίο μπορώ να αναφέρω – όχι περισσότερα, για λόγους απορρήτου. Ο κ. Σαλμάς διαγράφτηκε διότι με τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε, έθιξε την ακεραιότητα συναδέλφου κι αυτό απάδει των αρχών και των αξιών της ΝΔ».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ea3shhd421)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ