“Καταπέλτης” ο Αρβανίτης: Ο Κασσελάκης ήταν ανεπαρκής ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Με φθαρμένα υλικά, καινούργια δεν φτιάχνεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από το πρώτο μέχρι το τέταρτο συνέδριό του, έχει σαφή ιδεολογική κατεύθυνση για το τι ακριβώς είναι», είπε αρχικά ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στο OPEN.

*Διαβάστε ακόμα: Κοτζιάς για Κασσελάκη: Τον στηρίζουν οι “νεοχουλιγκάνοι”, οι “νεοδεξιοί” και οι “νεογραφειοκράτες”

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, σημείωσε ότι ο ρόλος του πρώην προέδρου στο κόμμα ήταν «ανεπαρκής».

«Ο κ. Κασσελάκης φάνηκε ανεπαρκής στην πολύ μεγάλη τιμή που του έγινε από τα μέλη του κόμματος και από τα στελέχη, με στήριξη κιόλας. Κι εδώ μπορώ να πω ότι ήταν ανεπαρκής και στην ευκαιρία που είχε, γιατί όλοι στηρίξαμε, ουσιαστικά το κόμμα, αφού πρόεδρος του κόμματος ήταν ο κ. Κασσελάκης… Έτσι πάει. Τη δομή κοιτάς. Μόνος του ουσιαστικά έθεσε θέμα μομφής», εξήγησε ο κ. Αρβανίτης.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις των πρώην στελεχών προς τη Νέα Αριστερά, το χαρακτήρισε «έγκλημα».

«Ήταν έγκλημα η αποχώρηση των στελεχών που πήγαν στη Νέα Αριστερά. Ήταν λάθος, γιατί δεν ξέρω ποιος έχει το ηθικό πλεονέκτημα στην προκειμένη περίπτωση. αι εγώ δεν ψήφισα τον κ. Κασσελάκη, κι άλλοι. Οφείλουμε να υποστηρίξουμε το σπίτι μας», πρόσθεσε.

Κώστας Αρβανίτης: Μέρος του προβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο Τσίπρας

Παράλληλα, σημείωσε πως «μέρος του προβλήματος είναι η κ. Αχτσιόγλου, όπως μέρος του προβλήματος είναι και ο κ. Τσίπρας, διότι ο κ. Τσίπρας δεν έπρεπε κατά τη γνώμη μου να παραιτηθεί. Δεν υπήρχε λόγος να παραιτηθεί. Υπήρχε μία ήττα, ναι, πέσαμε από το 22% των ευρωεκλογών. Ο Τσίπρας έκανε ένα κόμμα του 7%. Ο πρόεδρος δεν έπρεπε να φύγει τότε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανεκκίνηση. Πριν από 10 μέρες είχα πει ότι χρειάζεται και μια επιτροπή σωτηρίας, όπου δεν θα είναι στα όργανα, δεν θα είναι για να διεκδικήσουν κάτι», συμπλήρωσε ο κ. Αρβανίτης.

Σχετικά με τις ενστάσεις που έχει με τον Στέφανο Κασσελάκη, δήλωσε πως «πάμε σε εκλογές, μπαίνει το θέμα προσωπικού Πόθεν Έσχες. Λάθος. Τελειώνουν οι εκλογές, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, προσπαθούμε να πείσουμε ότι είναι καλό. Μα δεν είναι καλό. Πώς ήταν καλό, με 14,9% δεν είναι καλό. Λέει “μα είχαμε 9% από τις δημοσκοπήσεις”. Μα δεν κοιτάς τις δημοσκοπήσεις, κοιτάς το πραγματικό αποτέλεσμα. Τέλος πάντων, βγάλαμε τέσσερις ευρωβουλευτές, πολύ σημαντικό. Αλλάζει η ατζέντα με τα μαύρα τα ταμεία του κόμματος. Ούτε ο αντίπαλος δεν το έχει πει. Γίνεται η ιστορία ανατροπής ή αλλαγής του κυρίου Φάμελλου πριν τη ΔΕΘ, ξανά αλλαγή ατζέντας. Ο γάμος, τα προσωπικά… Δεν πάει άλλο».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4e7wisrn9oh)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ