Μαρία Συρεγγέλα: Δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση στη ΝΔ – Αντισυναδελφική η συμπεριφορά του Μάριου Σαλμά

«Αντισυναδελφική» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Μάριου Σαλμά η γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δυτικής Αθήνας, Μαρία Συρεγγέλα, επισημαίνοντας ότι «δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης».

*Διαβάστε ακόμα: Γεωργιάδης: Ο Σαλμάς επεδίωκε τη διαγραφή του – Η ΝΔ αναλαμβάνει και το ρόλο της αντιπολίτευσης από μόνη της

Μιλώντας στην ΕΡΤ και σχολιάζοντας τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας από μέλος της ΝΔ , η κ. Συρεγγέλα τόνισε ότι σαφώς και πρέπει να υπάρχει κριτική και πως αυτός είναι ο ρόλος των βουλευτών ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε, η κριτική του κ. Σαλμά δεν ήταν καλοπροαίρετη.

«Ο κ. Σαλμάς είχε κάνει ερώτηση στην κ. Μενδώνη στις 25 Ιουνίου και είχε πάρει απάντηση, ενώ λίγες μέρες μετά, πήρε και τα έγγραφα που ζήτησε. Μάλιστα στην ερώτηση δεν επανήλθε με δευτερολογία, λέγοντας ότι έχει καλυφθεί», σημείωσε η κ. Συρεγγέλα.

Μαρία Συρεγγέλα: Δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία

«Είναι άλλο πράγμα ο συνταγματικός ρόλος των βουλευτών, κι άλλο πράγμα να βγαίνουμε στα κανάλια, και να κατηγορούμε μια συνάδελφο», υπογράμμισε η κ. Συρεγγέλα και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση στη ΝΔ.

«Η ΝΔ, όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Αριστεράς, της Δεξιάς και του Κέντρου. Η ΝΔ είναι με τον λαό και σε καμία περίπτωση δεν είναι με την ελίτ. Η ΝΔ είναι το κόμμα των πολλών. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε αυτήν, αλλά το πλεονέκτημα μας είναι ότι όταν θα βγούμε από μια αίθουσα συνεδριάσεων αυτές οι απόψεις, ακόμα κι αν είναι διαφορετικές, θα μας ενώσουν», επισήμανε.

Επίσης, η γραμματέας της ΝΔ κληθείσα να σχολιάσει την επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρχει ανοιχτός διάλογος με την Τουρκία. Πάντα, βέβαια, σε συγκεκριμένο πλαίσιο και πάντα με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές» και συμπλήρωσε πως «έχουμε δει ότι ο διάλογος αυτός, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η μείωση των μεταναστευτικών ροών».

Η κ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε και στην εκδήλωση «Πάμε Ρηγίλλης» που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου, λέγοντας: «Θα κάνουμε μια γιορτή, ένα μεγάλο πάρτυ για τα 50 χρόνια στο ιστορικό κτήριο, στη Ρηγίλλης. Πριν από λίγο χρονικό διάστημα είχαμε και το πολιτικό συνέδριο, των 50 ετών».

«Η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που άντεξε στο χρόνο, που έλεγε αλήθειες οι οποίες μπορεί να πονούσαν ή να μην γινόντουσαν αποδεκτές, αλλά τουλάχιστον λέγαμε πάντα αλήθειες», συμπλήρωσε.

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ