Ο Ευθ. Λέκκας σε συνάντηση εργασίας στην ΠΙΝ για την προστασία της παλιάς πόλης

Με βασικούς στόχους την προσαρμοστικότητα, όπως επιτάσσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, αλλά και την ανθεκτικότητα  σε επίπεδο υποδομών για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τα μελλοντικά ακραία φαινόμενα στην πόλη της Κέρκυρας, προχωράει ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθ. Λέκκας, ο οποίος συμμετείχε σήμερα το πρωί σε συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γ.  Βούλγαρη και τον αντιδήμαρχο χωροταξίας Θ. Βλάσση. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η περιφέρεια χρηματοδοτεί τον δήμο που σε συνεργασία με την πυροσβεστική και το ΤΕΕ θα σχεδιάσουν την προστασία της πόλης της Κέρκυρας που αποτελεί μνημείο της Unesco, των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών από σεισμικά ή πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και πυρκαγιές.Unmute

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει ήδη απευθύνει  από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου την πρόσκληση του έργου «ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΟΣΒΑΑ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΕΤΠΑ)» και ως εκ τούτου εντός του προσεχούς τετραμήνου θα εκκινήσει η μελέτη, τα συμπεράσματα της οποίας θα κληθεί να αξιοποιήσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Ευθ. Λέκκας, με βάση καλά διαρθρωμένα επιχειρησιακά σχέδια θα πραγματοποιούνται συχνά ασκήσεις προκειμένου  να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των φορέων αλλά και οι αδυναμίες, όπου αυτές υπάρχουν.

Παράλληλα η ΠΙΝ θα προχωρήσει στην ανάθεση μελέτης για το παράκτιο μέτωπο, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, καθώς υπάρχουν πάνω από 10 παραλίες που βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως οι Περουλάδες, η Λευκίμμη και το τσάκι Μπενιτσών στην Κέρκυρα, το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα και το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

Προσεισμικός έλεγχος σε 46.000 κτίρια

Ερωτηθείς για τους ελέγχους για την αντισεισμική προστασία των δημοσίων κτιρίων ο Ε. Λέκκας υπογράμμισε πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία  και έχουν καταγραφεί 46.000 κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα, το ΤΕΕ έχει ήδη επιλέξει τους 1600 εκπαιδευμένους μηχανικούς ενώ έχουν κατατεθεί 1500 δελτία στον ΟΑΣΠ. Τέλος ο κος Λέκκας εκτίμησε ότι σε έναν περίπου χρόνο θα έχει ελεγχθεί το σύνολο των κτιρίων με προτεραιότητα  στα σχολεία και στα νοσοκομεία. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών θα προωθηθούν στην κυβέρνηση προκειμένου να διατεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για τα κτίρια που χρήζουν παρεμβάσεων.

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ