ΠΑΣΟΚ: Ο λόγος στη βάση λίγο πριν το debate των υποψηφίων αρχηγών

Λιγότερες από δύο εβδομάδες έχουν μείνει μέχρι φίλοι, ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αλλά και απλοί πολίτες να βρεθούν ενώπιον της εσωκομματικής κάλπης για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της «Δημοκρατικής Παράταξης».

Σε πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας, οι 6 υποψήφιοι θα έχουν σήμερα στις 21:00 ένα γόνιμο και πολιτικά παραγωγικό debate, όπου και θα ξεδιπλώσουν τον «οδικό χάρτη» τους για την επόμενη ημέρα του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε τον διάλογο με μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τους ίδιους να μιλούν σε σχέση με το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, τις ανάγκες για να γίνει εκ νέου το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας, αλλά και φυσικά, εκδηλώνουν την προτίμησή τους για το ποιον θέλουν ως επόμενο πρόεδρο.

Γρηγοριάδης Γιάννης: Γιατί με την Διαμαντοπούλου

Οι εκλογές της 6ης Οκτωβρίου για ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, δεν αφορούν ένα κλειστό κομματικό ακροατήριο αλλά την κοινωνία και τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του και διαχρονικά, όταν άλλαζε εσωκομματικά άλλαζε και τη Ελλάδα.

Σήμερα που το πολιτικό σύστημα καταρρέει και η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδομή, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να παίξει ξανά το ρόλο του, που είναι σύμφυτος με την κυβερνησιμότητα. Όντας το μόνο κόμμα με δυνητική ψήφο σχεδόν από έναν στους δύο Έλληνες, οφείλει τον Πρόεδρο να τον επιλέξει με χαρακτηριστικά Πρωθυπουργού.

Απαιτείται μία ισχυρή ηγεσία που πείθει σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο και απευθύνεται σε όλες τις γενιές, που τολμά αλλαγές μέσα από συγκρούσεις και συνθέσεις. Μια ηγεσία που στηρίζεται σε σταθερές αξίες, σέβεται την ιστορία και σχεδιάζει τη Σοσιαλδημοκρατία του 21 αιώνα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αποτελεί το ιδανικό πρόσωπο για όλα τα παραπάνω γιατί έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα σε κάθε σταθμό της ζωής της, με τις μεγάλες συναινέσεις στην Παιδεία, με τις κοινωνικές πρωτοβουλίες και διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη διεθνή της ακτινοβολία αλλά και με τη σφραγίδα της σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Η επιλογή Προέδρου με χαρακτηριστικά Πρωθυπουργού είναι στο χέρι μας και τώρα είναι η τελευταία μας ευκαιρία.

Γεωπόνος, στέλεχος ΠΑΣΟΚ

Ζέρβας Μηνάς: Γιατί με τον Παύλο Γερουλάνο

Το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει στο πλέον κρίσιμο σταυροδρόμι της πορείας του. Κάθε πειραματισμός από εδώ και πέρα θα έχει καταστροφικές συνέπειες αφήνοντας τη χώρα εκτεθειμένη και τον προοδευτικό χώρο δίχως πραγματική εκπροσώπηση.

Ο Παύλος Γερουλάνος είναι το πρόσωπο εκείνο που έχει τα εχέγγυα με την στάση του, την εμπειρία και την πραγματική επαγγελματική πείρα που μπορεί να ενώσει τα κομμάτια όλων των προοδευτικών κοινωνικών ομάδων, να αναδείξει τις καλύτερες πτυχές του κινήματος και των στελεχών του. Ο Παύλος Γερουλάνος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διαχρονικά, ως μια αυτόφωτη πολιτικά και οργανωτικά δομημένη προσωπικότητα και αυτό είναι μια σημαντική διαφορά που εγγυάται την σταθερότητα και την ενότητα τόσο κοινοβουλευτικά όσο και κομματικά. Η κρίσιμη αυτή διαδικασία απαιτεί νηφάλια σκέψη, ανάλυση της πορείας και των πολιτικών επιχειρημάτων.

Θεωρώ ότι το σχέδιο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ απαντά στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς όλων των Ελλήνων καθότι είναι γέννημα-θρεμμα ενός ανθρώπου της δουλειάς και του επιχειρείν, ανθρώπων που δεν πορεύονται ούτε βάσει συγκυριών αλλά ούτε βάσει πρόσκαιρων τακτικισμών, είναι μιας ομάδας ανθρώπων που στάθηκαν σταθερά δίπλα στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα χρόνια με πάθος και πίστη στον αγώνα και τις ιδέες μας.

– Α/Δ Δήμου Φυλής, – Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αττικής

Μισύρης Γιάννης: Γιατί με τον Μιχάλη Κατρίνη

Η εσωκομματική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ θα καθορίσει αν το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει μια κυβερνητική τροχιά ή αν θα παραμείνει καθηλωμένο σε ποσοστά του 13-15%.
Αντιλαμβανόμενος αυτό το διακύβευμα, στηρίζω την προσπάθεια του Μιχάλη Κατρίνη. Γιατί είναι ο μόνος που μιλά για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία, ικανή να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και να κυβερνήσει.

Ο Μιχάλης Κατρίνης καταθέτει μια πρόταση σαφή, καθαρή, με γωνίες. Μια πρόταση ρήξης με τη λογική ενός μικρού και σιωπηλού κόμματος που θα αποτελεί βολικό εταίρο της Νέας Δημοκρατίας και ελπίδας για όλους όσους αναζητούν μια αξιόπιστη ρεαλιστική πρόταση που ενώνει τους δημοκρατικούς πολίτες, που συνθέτει και που έχει νικηφόρα χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ, μέσα σε ένα περιβάλλον κατάρρευσης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να δείξει στους πολίτες ότι έχουν επιλογή. Ο Μιχάλης Κατρίνης, με την πορεία του και την κοινοβουλευτική του διαδρομή έχει αποδείξει με πράξεις ότι ξέρει και μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ να μιλά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, να καταθέτει ρεαλιστικές βιώσιμες λύσεις. Να κάνει το ΠΑΣΟΚ να θυμίζει ξανά ΠΑΣΟΚ.

Μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε.

Σπανός Βασίλης: Γιατί με την Γιαννακοπούλου

Αυτή τη στιγμή, η πολιτική συγκυρία έχει από τη μια πλευρά τη Ν.Δ να καταγράφει μια καθοδική πορεία, με τον κ. Μητσοτάκη και τη διακυβέρνησή του να μην έχουν να δώσουν τίποτε άλλο στο λαό. Η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει ξεκάθαρα ότι η Ν.Δ έχει φτάσει στα `όριά της και αμφισβητείται η διαχειριστική και μεταρρυθμιστική δυνατότητά της. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει, δείχνοντας να κλείνει τον κύκλο του.
Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διατυπώσει μια σύγχρονη εναλλακτική πρόταση είναι το ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανοίξει τα φτερά του αγκαλιάζοντας, εκφράζοντας τις πολιτικές δυνάμεις από τις παρυφές της Ν.Δ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανιζόμενο και πάλι ως κόμμα εξουσίας, μεταρρύθμισης, ελπίδας και αλλαγής.

Ως ΠΑΣΟΚ έχουμε χρέος να μη χάσουμε κι αυτή την ευκαιρία, όπως συνέβη στις τελευταίες εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές.

Γι αυτό, οι εκλογές της 6ης Οκτωβρίου έχουν μεγάλη σημασία για την πορεία μας ως κόμμα. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με καθαρές προτάσεις, με σύγχρονη φυσιογνωμία, να εξασφαλίσει την αυτόνομη πορεία του χώρου μας προσκαλώντας τους προοδευτικούς πολίτες να ενδυναμώσουν το Κίνημα μας.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, επιλέγω να στηρίξω συνειδητά την υποψηφιότητα της Νάντιας Γιαννακοπούλου. Γιατί πιστεύω ότι μπορεί να εκφράσει και να υπηρετήσει αποτελεσματικά αυτούς τους στόχους. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν φοβήθηκε να εκφράσει τους προβληματισμούς της για τα λάθη της ηγεσίας, και ας στοχοποιήθηκε συχνά. Η υποψηφιότητα της Νάντιας και όσα πρεσβεύει η πολιτική της πορεία, συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού με όραμα και ικανότητες, που μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας ξανά το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Γραμματέας Τ.Ο. Μοσχάτου – Ταύρου

Παπαδάκη Κική: Γιατί με τον Χάρη Δούκα

Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ στις 6 του Οκτώβρη αναμφίλεκτα διεξάγονται σε μια πολιτική και κοινωνική περίοδο ιστορικής σημασίας.

Ο μεταπολιτευτικός κύκλος έχει ολοκληρωθεί και το κράτος με σύμμαχο τον πολίτη χρειάζεται νέα εργαλεία για την ενεργοποίηση πολιτικών και θεσμικών εφαρμογών με ένα κοινό παρονομαστή, αυτόν της βελτίωσης της ζωής του πολίτη στα σύνθετα και καθημερινά προβλήματα του.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητη διαπίστωση πως το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά βρισκόταν παρών στο κάλεσμα κάθε εποχής. Σήμερα που η ηγεμονία της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει μέσα από τις πολιτικές υπέρ των ολίγων και των απευθείας αναθέσεων στους φίλους, κατά τα λοιπά άριστους, αλλά και η επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τον ρόλο του μέχρι πρόσφατα κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιβεβαίωσαν πως δεν μπορούν με υπευθυνότητα να συνέπεια να διαχειριστούν τον ρόλο τους, καταδεικνύουν την παρουσία του ΠΑΣΟΚ ως κοινωνική και πολιτική δύναμη συνέπειας, ασφάλειας και σοβαρότητας.

Στο ΠΑΣΟΚ αναλογούν πολλά περισσότερα από τον τίτλο του απλώς και για αυτό η ενότητα του σήμερα είναι και η προϋπόθεση του αύριο. Χρειαζόμαστε να χτίσουμε εκείνο το κοινωνικό συμβόλαιο που θα αποκαταστήσει την λαβωμένη σχέση πολίτη με τους θεσμούς. Και τούτο συμβαίνει μόνο όταν δεν μιλάς με ευχολόγια, ούτε με υφέρποντες βερμπαλισμούς, παρά μόνο με αίσθημα ευθύνης και αναζήτηση της βαθιάς γνώσης.

Στο κάλεσμα που απευθύνει το ΠΑΣΟΚ στα μέλη και τους φίλους του χρειαζόμαστε εκείνη την κοινωνική έκρηξη που θα δώσει και το πολιτικό πρόσταγμα, όχι με όρους αριθμητικούς, αλλά με αίσθημα βαθιά ανθρωπιστικό, προκειμένου ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση να διεκδικήσουμε την εκπροσώπηση του ελληνικού λαού.

Χρειαζόμαστε μια καλύτερη ζωή, με αξιοπρέπεια, δίχως κοινωνικούς αποκλεισμούς και μια Ελλάδα ισχυρή, δημοκρατική και αλληλέγγυα. Με το ΠΑΣΟΚ μπροστά και τον Χάρη Δούκα με την οξυδερκή και ανθρώπινη του ματιά, να ανταποκριθεί θετικά στο υπεύθυνο κάλεσμα αυτής της ιστορικής εποχής.

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ