Παύλος Μαρινάκης για Μάριο Σαλμά: Διεγράφη γιατί αναπαρήγαγε μία σειρά από συκοφαντίες και κατηγορίες στα ΜΜΕ

Για τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από τη ΝΔ και για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

*Διαβάστε ακόμα: Νέα Υόρκη: Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν σήμερα – Μεταναστευτικό, Κυπριακό και στο βάθος… η ΑΟΖ – Ο πρωθυπουργός θα δει και τον Μακρόν

«Είναι δεδομένο πως η διαγραφή του κ. Σαλμά δεν έχει καμία σχέση με την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή και δεν έχει καμία σχέση με την ελεύθερη έκφραση των απόψεων. Η ΝΔ γιορτάζει σε μία εβδομάδα 50 χρόνια ζωής και έχει αντέξει, γιατί ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη είναι κάτι που δεν μπαίνει στο ζύγι. Διεγράφη, γιατί αναπαρήγαγε μία σειρά από συκοφαντίες και κατηγορίες στα Μέσα, χωρίς να απευθύνει στη Δικαιοσύνη. Είναι δεδομένο πως ο καθένας έχει τη δυνατότητα να θεωρεί ότι κάτι δεν γίνεται σωστά, να το καταγγείλει και δημοσίως. Μάλιστα, ο κ. Σαλμάς το έκανε στην ΚΟ . Απηύθυνε μία ερώτηση στην κ. Μενδώνη και του απάντησε δύο μέρες μετά με στοιχεία. Ρωτήθηκε εάν θέλει να επανέλθει και δεν επανήλθε. Λίγες μέρες μετά, ζήτησέ τα έγγραφα και του απεστάλησαν. Η διαγραφή έχει να κάνει με μία συμπεριφορά που δεν έχει σχέση με αυτά που προβλέπονται στη ΝΔ. Δεν έχουμε μάθει τις κατηγορίες να τις απευθύνουμε στα τηλεδικαστήρια», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά.

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορά τα δημοσιεύματα πως ο κ. Σαλμάς επιδίωξε να φύγει από τη ΝΔ, διότι θέλει να μεταβεί στη «Φωνή Λογικής», δηλαδή το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Αυτό είναι δική του επιλογή. Ο κ. Σαλμάς και όλοι όσοι είναι βουλευτές στη ΝΔ τους σταυρούς τους παίρνουμε από τον κόσμο αλλά πρέπει να μας βάλει ο εκάστοτε πρόεδρος στο ψηφοδέλτιο. Δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά και η διαχείριση Σαλμά με τους άλλους βουλευτές».

Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει και έχει ανεβάσει σε πολλά ζητήματα επίπεδο την Ελλάδα

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έθεσαν βουλευτές περί φυσιογνωμίας της ΝΔ, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει και έχει ανεβάσει σε πολλά ζητήματα επίπεδο την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να ανέβει πολλά επίπεδα παραπάνω. Δείτε τι συμβαίνει με τα μεγάλα ιστορικά κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη και τη ΝΔ και κάντε και μία αναδρομή σε σχέση με τις κυβερνήσεις δεύτερης θητείας στο παρελθό0ν και αυτή. Τα κεντροδεξιά κόμματα παλεύουν να ξαναγίνουν αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταφέρει με τη διεύρυνση προς όλες τις κατευθύνσεις να συστρατευτούν με ένα κοινό όραμα και έχουν καταστήσει τη ΝΔ το πιο ανθεκτικό κεντροδεξιό κόμμα».

«Δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης η χώρα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους»

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης μίλησε για τη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης η χώρα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Το Κυπριακό είναι κορυφαίο θέμα στην ατζέντα. Υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά κρατάμε μικρό καλάθι. Θεωρούμε πως αυτός ο διάλογος έχει μόνο καλά να δώσει. Ένα από τα οφέλη αυτού του διαλόγου είναι ότι στην Ελλάδα το μεταναστευτικό έχει πάψει να είναι εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Δεν είμαστε αφελείς και δεν περιμένουμε από τη μία μέρα την άλλη να αλλάξει ο γείτονας. Ένας από τους λόγους που έχουν θετική κατάληξη όλες αυτές οι διμερείς συναντήσεις είναι ότι πλέον μιλάμε για μία άλλη Ελλάδα, πολύ πιο ισχυρή», σημείωσε.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ