Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού στη Ζάκυνθο

Σε πρώτο πλάνο η υλοποίηση του πρώην ΤΕΒΑ και ο σχεδιασμός / χρηματοδότηση στοχευμένων προγραμμάτων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Συναντήσεις ενημέρωσης και συνεργασίας πραγματοποίησε την Πέμπτη και την Παρασκευή, 19-20 Σεπτεμβρίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού, Θεόδωρος Κοντζιάλης, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου, Κων/νο Καποδίστρια, για την υλοποίηση του προγράμματος «Υλοποίηση Πλέγματος Δράσεων για την αντιμετώπιση της Υλικής Στέρησης – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» (πρώην ΤΕΒΑ). Επιπρόσθετα στο πλαίσιο των δράσεων της Π.Ι.Ν. διοργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή των εργαζομένων της Περιφέρειας και πολιτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της Π.Ι.Ν. με τον Δήμο αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος για την αντιμετώπιση της υλικής στέρησης, την εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας για ΑμεΑ και ηλικιωμένους και την προώθηση θεμάτων κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης.

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη στον 2ο Βρεφικό – Παιδικό Σταθμό Ζακύνθου και στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ι. Βαρδακαστάνης», με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και εκπροσώπων του Δήμου Ζακύνθου.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντζιάλης, επισήμανε ότι βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η προώθηση των ζητημάτων κοινωνικής προστασίας και εθελοντισμού με στόχο την ενεργοποίηση της τοπικής κοινότητας, καθώς και ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση στοχευμένων προγραμμάτων που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, τρίτη ηλικία, παιδιά).

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ