Καλαματιανός για ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα υπερεγώ και να πάμε στο εμείς – Εξαιρετική υποψηφιότητα ο Φάμελλος

Την ώρα που συνεχίζεται το «πολεμικό» κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τις δημόσιες αντεγκλήσεις των στελεχών ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Διονύσης Καλαματιανός, σχολίασε ότι υπάρχουν και άλλα σημαντικότερα θέματα στην επικαιρότητα με τα οποία θα πρέπει να ασχολούμαστε.

Απευθύνοντας κάλεσμα προς τα στελέχη του κόμματος δήλωσε παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «πρέπει να αφήσουμε πίσω τα υπερεγώ, τα εγώ και να πάμε στο εμείς» προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ιδιοκτησία στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι όλων των μελών».

«Την στιγμή που θα έπρεπε να συζητάμε για το γεγονός ότι αποπέμφθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Σαλμάς γιατί αποκάλυψε σκάνδαλο στο υπουργείο Πολιτισμού και επειδή ενδιαφέρεται ο άνθρωπος για τους δανειολήπτες οι οποίοι έχουν αφεθεί απροστάτευτοι από την κυβέρνηση στη βορά των funds και των σέρβις, θα έπρεπε να συζητάμε για την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Καλαματιανός.

Καλαματιανός: Αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον αφήνουν να φανεί το έργο του – Το κόμμα πρέπει να μπει ξανά σε τροχιά κυβερνησιμότητας

Όπως είπε, «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγε πολιτική. Ήταν η κορυφαία κοινοβουλευτική ομάδα σε κατάθεση ερωτήσεων, σε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες». Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, όλα αυτά καλύπτονται από την εσωστρέφεια που επικρατεί στο κόμμα λέγοντας ότι «δυστυχώς αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον αφήνουν να φανεί το έργο του».

Κάνοντας λόγο για ανάγκη επανεκκίνησης ο κ. Καλαματιανός δήλωσε: «Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει ξανά σε τροχιά κυβερνησιμότητας και να ανοίξει το δρόμο για την προοδευτική διακυβέρνηση σε συνεργασία και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις». Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε,

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα υπερεγώ, τα εγώ και να πάμε στο εμείς» είπε τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ιδιοκτησία στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι όλων των μελών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι του Καλαματιανού. Είναι όλων των μελών», σημείωσε.

Παραδεχόμενος ότι «υπήρξε και υπάρχει τοξικότητα, στοχοποίηση και εσωστρέφεια» στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι «η νέα ηγεσία θα πρέπει να συνθέτει και όχι να διχάζει. Πρέπει να ανακτήσουμε σε αξιοπιστία και σοβαρότητα να έχουμε αυτά τα χαρακτηριστικά και σε επίπεδο ηγεσίας, ώστε να πείσουμε τους πολίτες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που εμμέσως προανήγγειλε την υποψηφιότητά του ο ίδιος απάντησε ότι ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί, θα παραμείνει στο κόμμα εφόσον ακολουθούνται οι αρχές που ορίζονται από το καταστατικό.

«Είναι δική του η απόφαση. Από ό,τι καταλαβαίνω, θα είναι υποψήφιος αν το επιθυμεί ο ίδιος και από κει και πέρα θα απαντήσουν τα μέλη για το τι κόμμα θέλουμε» σχολίασε κάνοντας όμως λόγο για μια καλύτερη διαδικασία πολιτικής συζήτησης.

«Άστοχη η διαδικασία επαναφοράς του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία, θα δείξει άρνηση να αποφανθεί η βάση – Εξαιρετική υποψηφιότητα ο Φάμελλος»

Μάλιστα, σχολιάζοντας, τις πληροφορίες ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να επανέλθει ο κ. Κασσελάκης στην ηγεσία του κόμματος μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές ο ίδιος ανέφερε ότι αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. «Αν κάποιοι θέσουν στο συνέδριο ζήτημα επαναφοράς του προηγούμενου προέδρου ή οτιδήποτε άλλο, αυτό θα δείξει αδυναμία και άρνηση να αποφανθεί η βάση. Να ψηφίσουν τα μέλη» σημείωσε ο κ. Καλαματιανός εκφράζοντας την άποψη ότι «μια τέτοια διαδικασία θα είναι άστοχη και θα ακυρώσει τις υποψηφιότητες».

Κληθείς να σχολιάσει μια πιθανή υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου απάντησε ότι «είναι μια εξαιρετική υποψηφιότητα που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουμε». Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ότι παραμένει ένα πολύ μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για ολόκληρη την προοδευτική παράταξη «Ο ίδιος επιλέγει πότε μιλάει και τι ενέργειες κάνει. Παραμένει ενεργός, είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και «ο ίδιος αποφασίζει το πότε και πώς θα τοποθετηθεί και θα μιλήσει».

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ