Ο Πολάκης καταθέτει μήνυση στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση του Ινστιτούτου της Λινού

Το γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου πρόκειται να επισκεφθεί ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σε σχέση με την υπόθεση του Ινστιτούτου «Πρόληψις», του οποίου ιδρύτρια είναι η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, Αθηνά Λινού.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Παύλου Πολάκη γνωστοποιείται η επίσκεψη του βουλευτή στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να δοθεί άπλετο φως στις δραστηριότητες του φορέα «Πρόληψις, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προληπτικής και Εργασιακής Ιατρικής».

Στο ίδιο δελτίο τονίζεται ότι η εταιρεία με την οποία σχετίζεται άμεσα η ανεξάρτητη βουλευτής, Αθηνά Λινού, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει ο Παύλος Πολάκης, «ενδέχεται να έχει προκαλέσει στο Δημόσιο ζημία άνω των €5.000.000 και παρά το γεγονός αυτό, η δικαιοσύνη παραμένει μέχρι σήμερα ουδέτερος παρατηρητής».

Πολάκης: Θα ζητήσει και την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης των Παπαδημητρίου, Πουλή και Θεοφιλάτου

Ωστόσο, η επίσκεψη του βουλευτή Χανίων στον Άρειο Πάγο δεν θα περιορισθεί μόνο στην υπόθεση του Ινστιτούτου, αλλά θα κάνει και αίτηση με την οποία θα ζητεί την αναίρεση τα αθωωτικής απόφασης του Γ’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με κατηγορούμενους τους Θεόδωρο Παπαδημητρίου, Σταμάτιο Πουλή και Ανδρονίκη Θεοφιλάτου.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Παύλου Πολάκη, η αίτηση ήρθε «παρά την παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και ως αποτέλεσμα της μη παρουσίας του ΕΟΔΥ, ο οποίος όφειλε να παραστεί προκειμένου να υποστηρίξει την κατηγορία και να υπερασπιστεί το Δημόσιο συμφέρον».

Το δελτίο Τύπου του Παύλου Πολάκη

Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρόκειται να επισκεφτεί αύριο στις 10.00 το πρωί, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πολάκης, προκειμένου να καταθέσει:

  1. Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες του φορέα “ΠΡΟΛΗΨΙΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προληπτικής και Εργασιακής Ιατρικής”. Η εταιρεία που φέρει διακριτικό τίτλο “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS” και με την οποία σχετίζεται άμεσα η Ανεξάρτητη Βουλευτής κ. Αθηνά Λινού, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει ο Π. Πολάκης, ενδέχεται να έχει προκαλέσει στο Δημόσιο ζημία άνω των 5.000.000 € και παρά το γεγονός αυτό, η δικαιοσύνη παραμένει μέχρι σήμερα ουδέτερος παρατηρητής.
  2. Αίτηση κατά και προς αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακ/των Αθηνών, με κατηγορούμενους τους Θεόδωρο Παπαδημητρίου, Σταμάτιο Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου κλπ. η οποία ήρθε παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και ως αποτέλεσμα της μη παρουσίας του ΕΟΔΥ, ο οποίος όφειλε να παραστεί προκειμένου να υποστηρίξει την κατηγορία και να υπερασπιστεί το Δημόσιο συμφέρον.

(Υγ.Εγω παιχνιδια ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ και Ο,ΤΙ ΛΕΩ ΤΟ ΚΑΝΩ….

Λεπτομερειες αυριο….)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ