Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι “σπαρταριστές” ατάκες από το debate – Ο… Μιτεράν Δούκας, η “ομπρέλα” της Νάντιας και η… Κάσος

Το ενδιαφέρον κέντρισε η χθεσινή τηλεμαχία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τη συζήτηση που διεξήχθη, αλλά και το νέο πιο φιλελεύθερο πλαίσιο να κερδίζει τη μάχη της τηλεθέασης, καθώς μέχρι και 600.000 τηλεθεατές είδαν έστω για ένα λεπτό το debate.

Πέραν όμως των τοποθετήσεων των υποψηφίων στις θεματικές ενότητες, αυτό που ξεχώρισε είναι και οι ατάκες, ως απόρροια της κόντρας μεταξύ των 6 και κατά βάση σε 1-on-1 μονομαχίες, ενώ δεν έλειψαν και ορισμένες… τοποθετήσεις που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου και δεν έμειναν ασχολίαστες.

 Ανδρουλάκης σε Δούκα: Δεν είσαι Μιτεράν, πώς θα βάλεις δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη

Εν αρχή, η κόντρα ΑνδρουλάκηΔούκα: «Δεν είσαι Μιτεράν, ούτε Βίλυ Μπραντ και δεν είσαι ευτυχώς ούτε Ερντογάν. Πώς θα βάλεις δυο καρπούζια σε μια μασχάλη, δήμαρχος και πρόεδρος», ρώτησε τον Χάρη Δούκα ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τον διπλό του ρόλο.

«Είναι απρέπεια αυτό που έκανες. Κατέβηκα στη ΚΕΔΕ γιατί δεν συγκρότησες ποτέ Τομέα Αυτοδιοίκησης», αντέτεινε ενοχλημένος ο Χάρης Δούκας.

Η μπηχτή Δούκα για την τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Ο δήμαρχος Αθηναίων, δεν άφησε πάντως κάτω το γάντι και απαντώντας μετά τον χαρακτηρισμό «ευνοημένος» από τον Νίκο Ανδρουλάκη, «εξαπέλυσε» το δικό του «καρφί», θυμίζοντας τις δηλώσεις του πως θα ήταν «αποτυχία η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές» και ότι απειλούσε με διαγραφές όποιον έκανε κριτική.

Τα «πυρά» σε Διαμαντοπούλου από Δούκα και Γερουλάνο

Σε άλλο σημείο, οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του Χάρη Δούκα και της Άννας Διαμαντοπούλου. «Δεν έχεις θέσεις ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθηναίων», είπε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στον Χάρη Δούκα με εκείνον να απαντά ειρωνικά «ήμουν ΠΑΣΟΚ, όταν εσύ δεν ήσουν».

Αιχμηρό σχόλιο σε βάρος της Άννας Διαμαντοπούλου, με κατά βάση το ίδιο περιεχόμενο με τον Χάρη Δούκα, έκανε και ο Παύλος Γερουλάνος.

«Λείπεις 12 χρόνια Άννα. Πώς ελπίζεις να γυρίσεις πίσω και να εμπνεύσεις εμάς;», θύμισε σε άλλο σημείο ο Παύλος Γερουλάνος στην Άννα Διαμαντοπούλου. «Αν ρωτήσεις τους πολίτες τι είναι η Διαμαντοπούλου, θα σου πουν όλοι ΠΑΣΟΚ», απάντησε εκείνη.

Γιαννακοπούλου σε Ανδρουλάκη: “Έβρεχε ψηφοφόρους και εμείς κρατούσαμε ομπρέλα”

«Δηλητηριώδεις» ήταν πολλές ατάκες της Νάντιας Γιαννακοπούλου, βάζοντας στο «σταυρόνημα» τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη στρατηγική που ακολούθησε ως πρόεδρος. «Έβρεχε ψηφοφόρους και εμείς κρατούσαμε ομπρέλα», ήταν ένα από τα σχόλια της Νάντιας Γιαννακοπούλου με αφορμή την εκλογική πορεία του κόμματος, ενώ σε άλλο σημείο τον κατηγόρησε ότι έχει αυτοανακηρυχθεί υποστηριχτής του ΠΑΣΟΚ και τον ρώτησε «όλοι οι άλλοι δεν είμαστε; Δεν πάει άλλο με τα υπονοούμενα».

«Αγαπητέ Παύλο, αυτό είναι ήδη στο πρόγραμμά μας»

Σύγκρουση στο debate με ατάκες υπήρξε και ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο. «Αγαπητέ Παύλο, αυτό είναι ήδη στο πρόγραμμά μας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Παύλο Γερουλάνο σχετικά με πρόταση που διατύπωσε σχετικά με τα κόκκινα δάνεια.

Σε ένα άλλο σημείο, δε, ο Μιχάλης Κατρίνης προς το τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης, κατηγόρησε τον Χάρη Δούκα πως «δεν έχει επίγνωση του ρόλου και των απαιτήσεων που έχει η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

Ποικίλα σχόλια για την θέση Δούκα για την Κάσο και την ΑΟΖ

Ποικίλα… σχόλια δέχθηκε ο Χάρης Δούκας σε σχέση με την τοποθέτησή του για το επεισόδιο στην Κάσο.

«Στην Κάσο πήγε να γίνει πόντιση καλωδίου για τον εξηλεκτρισμό της Κύπρου», σημείωσε, λέγοντας πως «ήρθαν τουρκικά και φύγαμε άρον άρον και νομίζω και σαν ΠΑΣΟΚ σταθήκαμε μόνο σε μια ανακοίνωση και αυτό διατύπωσα και στην Κεντρική Επιτροπή, ότι θα έπρεπε να σηκώσουμε τον κόσμο ανάποδα διότι ο Ερντογάν έχει μια αναθεωρητική προσέγγιση και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα».  Την ίδια ώρα, 

Στο βίντεο, μετά τα πρώτα 4.40


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4eqyldszc7t)

Την ίδια ώρα, δεν έμεινε ασχολίαστη η… στερεοτυπική απάντηση για την ΑΟΖ στον Παύλο Γερουλάνο, και στην επισήμανση πως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ενδεχομένως δεν δικαιώσει τις ελληνικές θέσεις για την ΑΟΖ στο Καστελόριζο, αρκούμενος να πει πως σε σχέση με την οριοθέτησή της, μόνη λύση είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και πως θα δικαιώσει την ελληνική προσέγγιση.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4esvo4fz25l)

Ο Χάρης Δούκας, βέβαια, κατέθεσε την δική του ερώτηση με αιχμές στον Παύλο Γερουλάνο για τα μεγάλα ακίνητα, τις πολυκατοικίες που χτίζονται στην Αθήνα και την περίπτωση της Βασιλίσσης Ολγας, ζητώντας να μάθει αν ο δήμος Αθηναίων έχει τη στήριξή του, καθώς «δεν είδε» κάτι τέτοιο, με τον Παύλο Γερουλάνο να την επαναλαμβάνει, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «το επίπεδο της δόμησης είχε θεσμοθετηθεί από τον πατέρα μου, πολύ πριν υπάρξει υπουργείο Περιβάλλοντος».

Τα δύο βέτο

Ενδιαφέρον είχε και η αντιπαράθεση που είχαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Μιχάλης Κατρίνης για το ελληνικό βέτο.

Στην ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη για την αναγκαιότητα της χρήσης του βέτο, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Υπάρχουν δύο βέτο. Το ένα βέτο είναι το Ενωσιακό. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ, διότι είναι στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα αυτό που προτείνω δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λες Μιχάλη. Αυτό που προτείνω είναι το εξής: για θέματα φορολογικά και κυρώσεων να σταματήσει η ιστορία των φορολογικών παραδείσων και των εκβιασμών του Όρμπαν για να στηρίζουν τον Ερντογάν. Δηλαδή θέλουν να βάλουμε κυρώσεις στην Τουρκία διότι φυλακίζει το Ερμιτάζ, τον πρόεδρο του Κατάρ παράνομα, καταχρηστικά. Δεν μπορούμε να βάλουμε κυρώσεις διότι θέλει 27 ψήφους. Εκβιάζει η Ουγγαρία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα και δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Άρα άλλο το βέτο, το ενωσιακό που δεν αλλάζει».

Δείτε τα σημεία της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους υποψήφιους αρχηγούς σε ένα βίντεο

Δείτε ολόκληρο το debate

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ