Γερουλάνος σε Ανδρουλάκη για τα κόκκινα δάνεια: “Θα συμπεριλάβεις το δανειολόγιο στο πρόγραμμα;” – “Το έχουμε ήδη, Παύλο”

“Σύγκρουση” στο debate του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Παύλου Γερουλάνου για τα μέτρα που προτείνει ο δεύτερος για τα κόκκινα δάνεια.

«Στην πρόσφατη εκδήλωση που έκανα στη ΔΕΘ πρότεινα το δανειολόγιο, ένα μέτρο το οποίο ουσιαστικά διασφαλίζει τη διαφάνεια των δανείων. Απαιτεί από τις τράπεζες να έχουν πλήρη ιστορικό του τι έχει συμβεί στα δάνεια μέχρι σήμερα, τι είναι κεφάλαιο, τι είναι τόκοι υπερημερίας, τι είναι τόκοι κανονικοί. Αυτό είναι ένα μέτρο το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα το υιοθετούσε; Και αν ναι, γιατί δεν το πρότεινε νωρίτερα;» ρώτησε ο Παύλος Γερουλάνος τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ανδρουλάκης: Αγαπητέ Παύλο, αυτό είναι ήδη στο πρόγραμμά μας

«Αγαπητέ μου Παύλο, το μέτρο αυτό είναι ήδη στο πρόγραμμά μας. Το διάβασα το μέτρο αυτό που προτείνεις. Το δανειολόγιο. Το μέτρο αυτό είναι ήδη στο πρόγραμμά μας, όπου γράφουμε το εξής και είναι ήδη αναρτημένο και το έχουμε δώσει και στη δημοσιότητα από τις εθνικές εκλογές. Οι εταιρείες υποχρεούνται να παρέχουν και αναλυτική κίνηση της εξέλιξης της οφειλής, των επιτοκίων και των χρεώσεων, ώστε οι δανειολήπτες να είναι σε θέση να ελέγχουν και να αμφισβητούν το ύψος της πραγματικής οφειλής και με αυτό τον τρόπο να διασφαλίζεται η διαφάνεια στις συζητήσεις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ρύθμισης. Είναι ήδη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».

Γερουλάνος: Το “δανειολόγιο” υποχρεώνει την τράπεζα να έχει το ιστορικό, ώστε να μπορεί ο δανειολήπτης να διαπραγματευτεί

«Αυτό το οποίο κάνει το δανειολόγιο είναι ότι δίνει όλο το ιστορικό του δανείου. Υποχρεώνει την τράπεζα, δηλαδή να έχει το ιστορικό έτσι ώστε να μπορεί ο δανειολήπτης να διαπραγματευτεί με τις τράπεζες με σοβαρούς όρους, δηλαδή πότε επικοινώνησε η τράπεζα μαζί τους, πότε το δάνειο άλλαξε χέρια, κάτω από ποιες συνθήκες, πότε ενημερώθηκε ο δανειολήπτης γι αυτό. Μια σειρά από θέματα τα οποία αν δεν μπουν στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι η πρότασή μας θα είναι ελλειμματική» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ