Θρασκιά στα Παραπολιτικά 90,1: Για μένα το μυστικό του επόμενου ηγέτη είναι με ποιον τρόπο θα ενώσει τον ΣΥΡΙΖΑ

«Για μένα το μυστικό του επόμενου ηγέτη είναι με ποιον τρόπο θα ενώσει», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Θρασκιά, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Ερωτηθείσα αν διαφωνεί με τις διαρροές από την παρούσα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είχαν συμβεί στην περίοδο Τσίπρα, απάντησε: «Δεν θεωρώ ότι η όποια αναφορά σχετικά με το παρελθόν , με το υποδαύλισμα της δουλειάς που γινόταν τότε έχει να κάνει με τον Α. Τσίπρα. Στην συνείδησή μου δεν μπορώ να του αποδώσω τίποτα αρνητικό, θεωρώ ότι κρατάει το ρόλο του και νομίζω ότι κακώς βάζουμε όλο αυτό το βάρος στους ώμους του, το βάρος του ρυθμιστή των εξελίξεων γιατί ο ίδιος διάλεξε να μην είναι αυτό σε αυτή τη φάση της πολιτικής του ζωής. Θεωρώ λάθος να τον φορτώνουμε με τις εξελίξεις του τώρα που δεν τις συνδιαμορφώνει εκείνος. Αυτό που εγώ άκουσα στα λεγόμενά του είναι να στηλιτεύει την τοξικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο κόμμα».

Στην ερώτηση ποιος πιστεύει ότι πυροδοτεί την τοξικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Ο καθένας που πιάνει μια πέτρα και την πετάει απέναντι σε έναν σύντροφο πυροδοτεί την τοξικότητα. Εγώ δεν ψάχνω να στρατευτώ σε μια πλευρά, ψάχνω να καταλάβω τους ανθρώπους άρα προσπαθώ να καταλάβω τις αναφορές του καθενός και την ιστορία του καθενός στο ΣΥΡΙΖΑ και άρα από πού προέρχεται αυτό που λέει και κάνει, εκατέρωθεν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να στοιχηθώ σε στρατόπεδα γιατί ο πετροπόλεμος αυτός που γίνεται και που οι πέτρες φτάνουν να πληγώνουν συντρόφους παίρνονται καθώς γκρεμίζουμε το οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ άρα δεν θα πάρω ακόμη μια πέτρα. Θεωρώ ότι όσες φωνές είναι ακραίες από όποια πλευρά και αν προέρχονται δεν κάνουν καλό και όποιος δεν κατάφερε να χαλιναγωγήσει τον εαυτό του και να πρυτανεύσει η σύνεση, ο ενωτικός λόγος και η σύνθεση αυτή την περίοδο άθελά του ή ηθελημένα έκανε κακό».
«Δεν θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κρυβόταν πίσω από έναν μη θεσμικό ρόλο για να υποκινεί θεσμικά τις εξελίξεις. Δεν το πιστεύω».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τις ηθικές του ευθύνες που απορρέουν από το ρόλο του, γιατί ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους 12 μήνες, όμως δεν του δόθηκε αρκετός χρόνος. Θεωρώ ότι πάρα πολύ γρήγορα υπήρξε η αγωνία από κάποιους συντρόφους, που τώρα τους λέμε 87, για το που πάει το κόμμα. Η αγωνία της αλλαγής προς μια κατεύθυνση που εκείνους τους έβρισκε αντίθετους οπότε αυτό πάρα πολύ γρήγορα έγινε τοξικό, πάρα πολύ γρήγορα ο Στέφανος Κασσελάκης χρειαζόταν διαρκώς να κρατάει άμυνα μέσα στο ίδιο του το κόμμα και αυτό δεν είναι απλό. Έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα, στερήθηκαν διαύγειας και οι δύο πλευρές», επισήμανε.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα πρέπει ο κ. Κασσελάκης να είναι εκ νέου υποψήφιος, απάντησε: «Ξεκάθαρα θα πρέπει να είναι υποψήφιος και πιστεύω ότι το οφείλει και απέναντι στους ανθρώπους που τον έβγαλαν με ένα εντυπωσιακό ποσοστό πρόεδρο και που αυτή τη στιγμή αισθάνονται παραγκωνισμένοι και ότι η φωνή τους δεν ακούστηκε αρκετά δυνατά. Για μένα αυτός που πρέπει να βάλει υποψηφιότητα είναι και ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά αυτός που πρέπει τελικά να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θα αντέξει πολιτικά, ηθικά και προσωπικά να συγκερασεί αυτές τις φωνές και να καταλάβει όλους τους ανθρώπους και αυτούς που τρέμουν την αλλαγή αυτή τη στιγμή γιατί οι αναφορές τους είναι σε άλλες περιόδους και με άλλα ζητούμενα στο κόμμα, και αυτούς που λένε ότι «εμείς στηθήκαμε σε ουρές και ψηφίσαμε τον Στέφανο Κασσελάκη και τελικά σιωπήσατε τις φωνές μας». Αυτός που θα συγκεράσει όλο αυτό θα μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ άρα για μένα μόνο αυτός μπορεί να είναι ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς θα πρέπει απλά να επιλέξουν με ποιον τρόπο θα διαιρεθούμε».

Αναφορικά με τις κατηγορίες για τον κ. Κασσελάκη, είπε: «Δεν είδα και δεν άκουσα ποτέ τέτοιες συμπεριφορές από τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αμφισβητώ αυτούς που ένιωσαν έτσι».

«Για μένα το μυστικό του επόμενου ηγέτη είναι με ποιον τρόπο θα ενώσει. Δεν θέλω να διαλέξουμε πως θα διαιρεθούμε μόνο πως θα πολλαπλασιαστούμε και αυτός θα είναι και ο ηγέτης που θα έχει εμένα δίπλα του», υπογράμμισε.

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ