Κατρούγκαλος στα Παραπολιτικά 90,1: Είχα εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα να στηρίξουμε την προσφυγή στη Χάγη

«Είχα οδηγίες από τον Αλέξη Τσίπρα να πω στον κ. Δένδια ότι εφόσον πάτε στη Χάγη, με βάση την εθνική γραμμή, εμείς θα στηρίξουμε» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στα Παραπολιτικά 90.1 ερωτηθείς εάν κατά την περίοδο που ήταν σκιώδης υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του θα στήριζε την κυβέρνηση της ΝΔ στην περίπτωση που προσέφευγε στη Χάγη για την οριοθέτηση των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών.

Κατρούγκαλος στα Παραπολιτικά 90.1: Θα στηρίζαμε την προσφυγή στη Χάγη 
Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή τάξη του ΟΗΕ, κος Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Η ΝΔ από την αρχή έχει θέσει ως αποκλειστικό στόχο να έχουμε ήρεμα νερά στο Αιγαίο, πράγμα θετικό που όμως δεν αρκεί από μόνο του. Θα πρέπει να είναι σαφέστερες οι κόκκινες γραμμές. Το να κρατάμε χωρίς επίλυση το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε της οριοθέτησης των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών και να προσπαθούμε απλώς με θέματα μικρής πολιτικής να συντηρούμε ένα καλό κλίμα ουσιαστικά αποβαίνει υπέρ της Τουρκίας γιατί αυτή κρατά την αναθεωρητικής της πολιτική, μας υπενθυμίζει κάθε φορά ότι δεν την έχει ξεχάσει και κάθε φορά προσθέτει και κάτι.

Πρέπει να συνομιλούμε με σκοπό να πάμε στη Χάγη.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε την κυβέρνηση της ΝΔ στην περίπτωση που προσέφευγε στη Χάγη

Είχα οδηγίες από τον Αλ. Τσίπρα να πω στον κ. Δένδια ότι εφόσον πάτε στη Χάγη, με βάση την εθνική γραμμή, εμείς θα στηρίξουμε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Τις παρακολουθώ με θλίψη αλλά έχω πει ότι θέλω να μιλήσω συνολικά και αυτά που θα πω να είναι χρήσιμα γιατί έχει διαμορφωθεί ένα τόσο τοξικό κλίμα αυτή την περίοδο που ότι και να πω δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ωφέλεια.

Απαιτείται μια ευρύτερη συνεργασία των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου με βάση προγραμματική γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει ένα αντίβαρο στην κυριαρχία της Δεξιάς.

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ