Το μήνυμα Παπανδρέου από τις ΗΠΑ για το debate του ΠΑΣΟΚ: Κατάφερε πέρα από τηλεοπτικό, να καταστεί και πολιτικό γεγονός

Το δικό του σχόλιο για το χθεσινό debate των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι το debate «κατάφερε πέρα από τηλεοπτικό, να καταστεί και πολιτικό γεγονός».Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου κάνει αναφορά στο γεγονός ότι το 2004, το ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε εκλογή προέδρου από τη βάση και τονίζει ότι «από τις ΗΠΑ όπου βρίσκομαι για την προώθηση της χώρας στη συνδιαμόρφωση των προοδευτικών πολιτικών του αύριο, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής και ενότητας στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου. Με αισθημα αισιοδοξιας για το παρόν και το μέλλον του κόμματος μας, ώστε να παίξει καθοριστικό ρόλο για τις αναγκαίες δημοκρατικες αλλαγές στην Ελλάδα. Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!»

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Οι Έλληνες πολίτες είχαν χθες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην ΕΡΤ ένα άρτια οργανωμένο ντιμπέιτ των 6 υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατάφερε πέρα από τηλεοπτικό, να καταστεί και πολιτικό γεγονός.

Μέσα από τον δημόσιο, δημοκρατικό διάλογο, όχι μόνο εμπεδώνεται και εμπλουτίζεται το κεκτημένο της ανοιχτής εκλογής προέδρου από τη βάση που εγκαινιάσαμε το 2004, αλλά εμβαθύνεται η εσωκομματική δημοκρατία και ενδυναμώνεται η συμμετοχή του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ. Και τελικά η φωνή της ίδιας της κοινωνίας.

Από τις ΗΠΑ όπου βρίσκομαι για την προώθηση της χώρας στη συνδιαμόρφωση των προοδευτικών πολιτικών του αύριο, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής και ενότητας στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου. Με αισθημα αισιοδοξιας για το παρόν και το μέλλον του κόμματος μας, ώστε να παίξει καθοριστικό ρόλο για τις αναγκαίες δημοκρατικες αλλαγές στην Ελλάδα. Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

*Στη Συνεδρίαση Προεδρείου και Αρχηγών Κρατών Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ»

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ