Kόντρα Ανδρουλάκη -Δούκα στο debate: “Είσαι ο πιο ευνοημένος μου, δεν είσαι Μιτεράν, ούτε Ερντογάν” – “Αυτό είναι απρέπεια”

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη τον Χάρη Δούκα κατά τη διάρκεια του debate του ΠΑΣΟΚ.

«’Δεν αξιοποιήθηκαν οι 212.000 που ίδρυσαν το ΚΙΝΑΛ, έχει ευθύνες η ηγεσία”. Νίκο Αυτή ήταν η δήλωσή σου στην αείμνηστη Γεννηματά το 2019. Εσύ πιστεύεις ότι αξιοποίησες τις 270.00 που μας ψήφισαν το 2021; Φτιάξαμε τομέα τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνεδρίασαν τα όργανα και τι αποφάσεις πήραν;» ρώτησε ο Χάρης Δούκας τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ανδρουλάκης σε Δούκα: Με εντυπωσιάζει να είσαι ο πιο ευνοημένος και να υποτιμάς τα πάντα

«Αγαπητέ Χάρη χάραξα μία στρατηγική που είχε χαραχτεί από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Δεν υπήρξα γεφυρατζής ούτε προς τη Δεξιά ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Επένδυσα πολύ στην ανανέωση και μου κάνει εντύπωση πως εσύ, ο πιο ευνοημένος από αυτή την απόφαση πραγματικά υποτιμάς όλα αυτά. Αν το καλοκαιρί του 2023 δεν σου είχα κάνει αυτή τη πρόταση με ένα οργανωμένο σχέδιο να ενώσουμε δυνάμεις και να κερδίσουμε τον δήμο της Αθήνας, ουδέποτε θα είχες εκλεγεί δήμαρχος» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δούκας: Μήπως εσύ τελικά έλεγες άλλα έπτα παρα πέντε και άλλα επτά και πέντε;

«Να πούμε ότι δεν μ’ αρέσουν διατυπώσεις ευνοημένος και μη. Έχω παλέψει και έχεις παλέψει. Δήλωσες ότι η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές είναι πολιτική ήττα αλλά το ίδιο βράδυ εμφανίστηκες ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και όσοι διατυπώσαμε άλλη άποψη απείλησες με διαγραφές. Μήπως εσύ τελικά έλεγες άλλα έπτα παρα πέντε και άλλα επτά και πέντε» απάντησε ο Χάρης Δούκας.

«Αγαπητέ Χάρη καταρχάς εγω έχω διαγραψεί μόνο ένα πρόσωπο στην πολιτική μου σταδιοδρομία ως πρόεδρος, την Εύα Καϊλή. Άρα κατηγορίες Κιμ Γιονγκ Ουν και διαγραφές απευθύνονται σε άλλον. Στην Αυτοδιοίκηση κερδίσαμε τους μεγάλους δήμους, δύο περιφέρειες. Το να υποτιμάτε όλα αυτά το θεωρώ λάθος» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δούκας για το “ευνοημένος” του Νίκου Ανδρουλάκη: Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή στο ΠΑΣΟΚ

«Για το “ήσουν ευνοημένος”. Γιατί ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή στο ΠΑΣΟΚ, ήμουν απλό μέλος στον τομέα ενέργειας, ήμουν γραμματέας με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά στα πιο δύσκολα, γραμματέας ενέργειας, ήμουν μαζί σου Νίκο και παλέψαμε πάρα πολύ, επίσης για να σηκώσουμε το ΠΑΣΟΚ. Αρα δεν βλέπω γιατί αυτή η διατύπωση και νομίζω ότι δεν μας τιμάει να χρησιμοποιούμε τέτοιες διατυπώσεις. Και το δεύτερο είναι που οφείλω να το απαντήσω, το “εγώ σε πρότεινα”. Τότε λέγατε στις συσκέψεις τρελός είναι να αναλάβει την ευθύνη; Και όντως την ανέλαβα, 3 Αυγούστού όταν πολλά άλλα στελέχη και το ξέρεις κι εσύ παρα πολύ καλά είχαν κρυφτεί, δεν ήθελαν τη φθορά. Οφείλω να πω λοιπόν ότι δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη γιατί πιστέψαμε ότι δεν υπάρχει ένας δεδομένος νικητής και δεν υπάρχουν χαμένες μάχες αλλά υπάρχουν μάχες που μπορούν να δοθούν και να κερδηθούν κόντρα σε εδραιωμένα συστήματα. Και το λέω αυτό γιατί πρέπει πρώτα από όλα η ενότητα και αυτό σημαίνει να μη θολώνουμε το μήνυμα και πολύ μεγάλες νίκες της παράταξης μας να τις αποδίδουμε στην παράταξη και στις προσπάθειες όλων».

Ανδρουλάκης: Δεν είσαι Μιτεράν, ευτυχώς ούτε Ερντογάν

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κλιμάκωσε την επίθεσή του κατά του Χάρη Δούκα, αναφερόμενος στην δήλωσή του ότι και άλλοι δήμαρχοι είχαν θέσει υποψηφιότητες για τα κόμματά τους, αναφέροντας και ονόματα. «Δεν είσαι Μιτεράν, ευτυχώς ούτε Ερντογάν» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δούκας: Μπορεί ένας δήμαρχος να είναι υποψήφιος πρόεδρος, δεν είναι δα και τόσο κακό

Ενοχλημένος ο κ. Δούκας απάντησε: «Νίκο, αυτό που έκανες είναι απρέπεια» ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Λέω ότι υπάρχει ένα ευρωπαικό κεκτημένο και παρουσιάζω κάποιες πολύ γνωστές προσωπικότητες λέω και κάτι άλλο, ότι στην Ευρώπη των πόλεων και των Περιφερειών μπορεί ένας Δήμαρχος να είναι υποψήφιος Πρόεδρος. Δεν είναι δα και τόσο κακό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και εσύ, Νίκο, όταν και ο Καμίνης ήταν Δήμαρχος και υποψήφιος Πρόεδρος δεν έβαλες ποτέ θέμα. Και να πω και κάτι άλλο. Θέλω να ενδυναμώσω την τοπική αυτοδιοίκηση και τις διεκδικήσεις της Αθήνας, απέναντι σε μια κυβέρνηση που είναι εξαιρετικά εκδικητική μαζί μου».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ