Γεραπετρίτης: “Η Ελλάδα έχει μεγάλο διπλωματικό αποτύπωμα”

Δηλώσεις στην ΕΡΤ παραχώρησε ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης στο πλαίσιο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στην επικοινωνία του με υπουργούς εξωτερικών και διεθνείς οργανισμούς, ενώ τόνισ ότι το διπλωματικό αποτύπωμα της Ελλάδας καθίσταται εξαιρετικά μεγάλο.

Η δήλωση του Έλληνα ΥΠ.ΕΞ

«Ολοκληρώνεται σήμερα (26/9) η εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία είχε την ευκαιρία η ελληνική διπλωματία να έχει πολύ σημαντικές συναντήσεις και πολύ σημαντική παρουσία. Το διεθνές αποτύπωμα της χώρας είναι εξαιρετικά σημαντικό στη Νέα Υόρκη.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με Υπουργούς Εξωτερικών από όλη την Ευρώπη, από τον αραβικό κόσμο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν μια ευκαιρία για να αναδειχθούν τα θέματα που, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όπως είναι η κρίση στη Μέση Ανατολή, η Ουκρανία και τα άλλα φλέγοντα ζητήματα.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με διεθνείς οργανισμούς για να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η διεθνής αρχιτεκτονική ασφαλείας. Όπως επίσης, με Υπουργούς Εξωτερικών μεγάλων χωρών, όπως είναι η Κίνα και η Ινδία.

Ενόψει της συμμετοχής της Ελλάδας, ως εκλεγμένου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η Ελλάδα καθίσταται πιο ισχυρή, το διπλωματικό της αποτύπωμα καθίσταται εξαιρετικά μεγάλο.

Είναι μια ώρα ευθύνης και την ευθύνη αυτή θα την αναλάβουμε για να επιτελέσουμε το σημαντικό ρόλο, ο οποίος επιφυλάσσεται για την Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα.»

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ