Ζαχαριάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Θα είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον παραμείνει προοδευτικό, συλλογικό, σοβαρό κόμμα – Το σχόλιο για τον Κασσελάκη

Ανοιχτό φαίνεται πως αφήνει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Κώστας Ζαχαριάδης, στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλθει εκ νέου στην προεδρία του κόμματος, τονίζοντας με νόημα πως «η παραμονή του κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Κασσελάκης θέλει να φτιάξει ένα κόμμα συγκεντρωτικό, σαν εταιρεία», πρόσθεσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και την Στέλλα Γκαντώνα.

Σημείωσε, δε, πως θα συνεχίσει να είναι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει προοδευτικό, συλλογικό, σοβαρό κόμμα».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε:

Ερωτηθείς ποιο θα είναι το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι συμπληρώνεται ο καμβάς των υποψηφιοτήτων και περιμένουμε την επόμενη περίοδο να ακούσουμε τι συγκεκριμένο έχει να εισφέρει ο καθένας και στην εσωκομματική συζήτηση αλλά και στη δημόσια συζήτηση. Κατά την γνώμη μου πρέπει να υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις για να ηγηθεί κάποιος του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει στους φίλους και στα μέλη του κόμματος αναλυτικά τη στρατηγική του γύρω από την λειτουργία του κόμματος, το πολιτικό του πρόγραμμα και την φυσιογνωμία του για τη διακυβέρνηση της χώρας αλλά και την στρατηγική συμμαχιών με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για τον εκλογικό νόμο

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είναι μια άριστη παραδοχή από την πλευρά της ΝΔ ότι δεν μπορεί να ανακάμψει, ότι μονιμοποιείται σε χαμηλότερα νούμερα και ότι βλέπει ότι η επόμενη περίοδος θα είναι πολιτικά και εκλογικά δύσκολη για αυτή άρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιστρέψει στην πολιτική, πρέπει να επιστρέψει στην σοβαρότητα, να ανακτήσει την κυβερνητική του δυναμική και να προτείνει πράγματα στην κοινωνία για την επόμενη μέσα στη χώρα.

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση επανεκλογής του κ. Κασσελάκη

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα κόμμα αριστερό, δημοκρατικό, προοδευτικό, συλλογικό, σοβαρό στον ΣΥΡΙΖΑ θα είμαι. Η εκτίμησή μου είναι ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη είναι στον αντίποδα όλων αυτών δηλαδή θέλει να φτιάξει ένα κόμμα το οποίο να είναι αρχηγοκεντρικό, το οποίο να είναι συγκεντρωτικό, να έχει μια λειτουργία στην εσωτερική δομή διοίκησής του που θα είναι σαν εταιρεία κι όχι σαν κόμμα του δημοκρατικού χώρου και αυτό δεν έχει καμία σχέση με κόμμα προοδευτικό, δημοκρατικό και αριστερό.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Η παραμονή του Στ.Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μοιάζει με ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ ΣΥΡΙΖΑ είμαι και ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνω άρα δεν είναι αν θα φύγω εγώ, εγώ πάντα σε αυτές τις αρχές και σε αυτές τις αξίες θα είμαι αλλά το θέμα είναι αν θα φύγουν άλλοι.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ